LES FINALS

Milwaukee Bucks i Phoenix Suns, una final de l’NBA gens convencional

Dues grans estrelles com Antetokounmpo i Chris Paul persegueixen el seu primer anell de campió

Milwaukee Bucks i Phoenix Suns, una final de l’NBA gens convencional

Getty

3
Es llegeix en minuts

La final de l’NBA donarà el seu tret de sortida durant la matinada d’aquest dimarts a dimecres (02.30 h) després d’uns ‘play-off’ dels més estranys de la història. Una sèrie atípica que enfrontarà dues de les franquícies més sofertes de la lliga, els Milwaukee Bucks de la bèstia grega Giannis Antetokounmpo contra uns Phoenix Suns liderats pel veterà Chris Paul i la nova estrella, Devin Booker. Els Suns mai han guanyat una anella, mentre que l’únic campionat dels Bucks es remunta a 1971. D’una forma o una altra, una llarga sequera arribarà a la seva fi a finals d’aquest mes. L’NBA tindrà un campió inèdit en els últims 50 anys.

Les dues franquícies han sigut la sorpresa de les respectives conferències i s’han classificat per a una final de la qual s’esperaven altres candidats, com els Brooklyn Nets del Big Three o els dos equips de Los Angeles. Els Milwaukee Bucks i els Phoenix Suns, en canvi, han culminat una excel·lent temporada que els permet accedir a la lluita per l’anell. Els Bucks es van classificar 3r de la Conferència Est, únicament superats pels Sixers i els Nets i amb un balanç positiu de 46-26, i els Suns (51-21) van ser 2n de l’Oest, en una de les seves millors temporades de la història, només superats pels Jazz.

Pendents del genoll de Giannis

El tècnic dels Bucks, Mike Budenholzer, ha sabut encaixar a la perfecció totes les peces de l’equip, especialment per derrotar en el setè partit uns Nets molt favorits, que van veure com les lesions minvaven el seu equip en detriment dels de Milwaukee. L’aparició de Khris Middleton i Brook Lopez en els moments més decisius ha resultat clau per a la franquícia de Wisconsin, que no ha trobat a faltar Giannis quan les lesions l’han sotjat. Ara ‘The Greek Freak’ haurà de condicionar les seves actuacions al genoll esquerre, que va patir una hiperextensió durant la final de conferència davant els Atlanta Hawks (4-2) d’un gran Trae Young.

De la mà de Paul i Booker

Notícies relacionades

Phoenix és la franquícia que ha tingut un camí més plàcid per arribar a aquesta última fase. No serà per dificultat, ja que els Suns han derrotat els Lakers de LeBron, uns Nuggets amb l’MVP Nikola Jokic, i els Clippers de George i Leonard (lesionat). Malgrat el difícil camí, els Suns han aconseguit les victòries per la via ràpida i arriben a aquest tram amb menys cansament que els seus rivals. La rotació de Monty Williams, per a molts el veritable entrenador revelació d’aquest curs, ha deixat grans sensacions a Arizona, destacant les estadístiques d’anotació del jove Devin Booker, l’altura d’Ayton o l’experiència d’un Chris Paul que als seus 36 anys està sent el millor base del campionat.

L’únic títol que consta a les vitrines dels de Milwaukee va tenir un protagonista molt especial. El gran líder dels Bucks de 1971 va ser el jove Lew Alcindor, que mesos després de proclamar-se campió es canviaria el nom al de Kareem Abdul-Jabbar. El pivot, que després fitxaria pels Lakers, segueix sent actualment el màxim anotador, tapador, rebotador defensiu i el que més partits i minuts ha disputat en la història de l’NBA.