Els Bucks igualen la final de l’Est amb un gran Antetokounmpo

• L’equip de Milwaukee es refà de la derrota de dimecres amb 25 punts del jugador grec

• Els locals guanyaven per 32 punts en el descans i van arribar a dominar per 41

Efe / Tannen Maury

2

Després de caure al seu camp en el primer partit, els Milwaukee Bucks van avassallar dissabte a la matinada els Atlanta Hawks per 125-91 i van empatar 1-1 aquesta semifinal de la Conferència Est de la NBA. El grec Giannis Antetokounmpo va comandar amb 25 punts i 9 rebots la pallissa dels Bucks, que van arribar a avançar el rival per 41 punts, acompanyat del base Jrue Holiday, amb 22 punts i 7 assistències.

Pels Hawks, el jove Trae Young, que dimecres va sentenciar Milwaukee amb 49 punts, es va quedar en aquest segon partit en 15 punts (6/16 en tirs) i 3 assistències amb un erràtic maneig de pilota, igualant el seu rècord de pèrdues amb 9. «Assumeixo tota la responsabilitat del que ha passat aquesta nit, he de portar millor la pilota», va admetre Young. «Jugaré millor en el pròxim partit».

La sèrie, el guanyador del qual s’enfrontarà a la final per l’anell als Phoenix Suns o Los Angeles Clippers, es trasllada ara a Atlanta per al tercer partit de diumenge.

«Jugar com un equip»

Després d’eliminar els Brooklyn Nets de Kevin Durant, els Bucks partien com a favorits davant els Hawks, però la seva derrota inicial va fer miques tots els pronòstics. Ferits en el seu orgull, Antetokounmpo i els Bucks van saltar divendres al camp del Fiserv Forum decidits a enviar un missatge clar als seus joves rivals. «Avui hem sortit agressius. Enfocant-nos en una possessió alhora i a jugar com un equip. Ha estat bé», va declarar el doble MVP (2019 i 2020) de la NBA. «Hem de seguir així a Atlanta, és l’única manera».

«Ells han fet el que havien de fer. Han sortit amb intensitat, ens han posat pressió», va reconèixer el tècnic dels Hawks, Nate McMillan. «Ens han ensenyat que hi ha un altre nivell al qual hem d’arribar per guanyar partits i avançar, i per a això això cal jugar més dur». «No hem estat a l’altura i ara hem de recuperar-nos i defensar el nostre avantatge de camp», va recalcar.

Avantatge escandalós

Els Bucks se’n van anar al vestuari 32 punts per davant al marcador (77-45), l’avantatge més gran en el descans en uns ‘play-off’ des de la dels Cleveland Cavaliers de LeBron James davant els Boston Celtics (72-31) el 2017. Els Hawks, fora de combat, van veure com Milwaukee arribava als 41 punts de diferència (105-64) a l’arrencar el tercer quart i no van tardar a llançar la tovallola retirant els seus millors jugadors de la pista. Els dos equips van disputar l’últim quart amb els suplents, inclòs l’escorta Cam Reddish (Hawks), que reapareixia després de quatre mesos de baixa per lesió, amb el cap ja en el tercer assalt de diumenge.

«Hem aconseguit l’objectiu de treure una victòria lluny d’Atlanta», va recordar Trae Young. «Ara estic desitjant jugar davant els nostres aficionats una final de conferència, serà divertit».