NBA

El secret de Chris Paul

Als 35 anys, el base de Phoenix Suns ha ratificat el seu estatus de superestrella

El secret de Chris Paul
4
Es llegeix en minuts

L’NBA és una competició imprevisible, amb una clara tendència als canvis i a les sorpreses. És sorprenent, per exemple, que Philadelphia fa cinc anys estigués arrossegant-se per la temporada regular per aconseguir les eleccions més altes en el ‘draft’ i ara siguin colíders de l’Est. És també sorprenent que hi hagi jugadors com Quinn Cook que tinguin dos anells i estrelles de la talla de Carmelo Anthony o Allen Iverson no hagin aconseguit mai besar el Larry O’Brien. Petits detalls, de vegades incontrolables, que marquen la diferència entre guanyar i perdre.

Chris Paul és un jugador únic, un dels millors bases que ha passat per la lliga. És a les portes de la seva retirada (35 anys) i encara no ha tocat el cel, però aquest any ha tornat a ratificar el seu estatus de superestrella.

És cert que els Phoenix Suns eren ja un equip fet i en línia ascendent. A la bombolla d’Orlando van ser el millor equip dels seeding games i van acabar amb un rècord de 8-0 que no els va servir per posar-se en el play-in, però van aconseguir enamorar els espectadors amb el seu joc coral i dinàmic. Quan es va obrir el mercat i Ricky Rubio va acabar a Oklahoma traspassat per Chris Paul, ningú dubtava que Phoenix havia guanyat amb el canvi. Els Suns es desfeien d’un bon base per incorporar a un base top. El que ningú podia imaginar era l’impacte que tindria l’efecte Chris Paul i totes les victòries que han aconseguit aquest any.

Números alts

Actualment són el segon millor equip de l’Oest, només per sota dels Utah Jazz, als quals es van enfrontar en el seu últim partit. El partit va ser d’escàndol. Tot i que a priori sembli un matx descafeïnat per ser un primer contra un segon de l’Oest (tots pensem en els Lakers, els Clippers i Denver) ni els Jazz ni els Suns van defraudar. Després d’un primer quart de tempteig, els Suns van aconseguir anar-se’n al vestidor amb una renda d’11 punts en el descans. Després de la represa, Utah va reaccionar gràcies als seus titulars amb un Donovan Mitchell a l’altura de si mateix.

Un partit de 41 punts de Spida ja no sorprèn, és un jugador molt capaç en tots els aspectes del joc malgrat la seva alçada (1,85 cm). Amb -3 en el marcador i quan faltaven 15 segons per al final, va pujar la bola i, sense pensar-s’ho, es va aixecar a la línia de 3 per clavar un triple que empatava el matx. El partit finalment se’n va anar a la pròrroga i en el temps extra, Phoenix va aconseguir, aquesta vegada sí, assegurar-se la victòria i retallar així un partit al seu rival més pròxim.

Doncs bé, en aquest partit tan igualat amb pròrroga inclosa, Chris Paul va acabar amb 29 punts, 9 assistències i 3 rebots. Números normals en ell. Però si analitzem més a fons les estadístiques, podrem observar una dada que demostra l’impacte que té Paul en el joc. El seu +/- en aquest partit contra Utah va ser de +17, és dir, quan Chris Paul era a la pista el seu equip va guanyar el partit per 17 punts. Aconseguir aquesta xifra contra l’equip amb millor rècord de la lliga (38-13) és una autèntica animalada.

La poció màgica

Notícies relacionades

¿I quin és el secret d’aquest petit home? Ahir a la nit ho vam poder descobrir quan la càmera va enfocar la banqueta i va aparèixer a la pantalla Chris Paul bevent de la seva ampolla. Allà apareixia escrita la frase Chris Paul’s secret stuff que traduïda al català significa ‘El secret de Chris Paul’. Així que ja sabem el motiu pel qual Paul rendeix a aquest nivell. Beu de la mateixa poció que Michael Jordan a Space Jam. Tant de bo poguéssim fer uns xarrups a aquest suc màgic.

Segurament Phoenix no aconseguirà guanyar l’anell. Hi ha equips que en els ‘play-off’ canvien el xip i pugen dos o tres esglaons respecte a la regular season. Tot i així, veure un partit de Phoenix és sinònim de diversió, i serà molt entretingut veure el petit base enfrontar-se als gegants de la lliga.

Temes:

Phoenix Suns