NBA

Fitxatges de luxe per als Nets i els Lakers en la seva carrera oberta cap a l’anell

Brooklyn incorpora Aldridge i l’equip de Los Angeles afegeix Drummond, l’arribada del qual reduirà els minuts de Marc Gasol

Fitxatges de luxe per als Nets i els Lakers en la seva carrera oberta cap a l’anell
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El mercat d’agents lliures ha donat un nou gir inesperat al guió de l’NBA i els actuals campions, Lakers, i els candidats indiscutibles a succeir-los al tron, Brooklyn Nets, han entrat de ple en la carrera per reforçar les plantilles i arribar amb garanties a la baralla per l’anell, per guanyar la partida a alguns dels seus rivals.

Els Lakers han confirmat aquesta matinada de manera oficial el fitxatge del pivot Andre Drummond, de 27 anys i 2,11 m, després que havia comprat la seva sortida als Cavaliers, en una incorporació que pot perjudicar els minuts de què disposi Marc Gasol, titular fins ara. Per la seva banda, els emergents Nets han tancat l’arribada del veterà LaMarcus Aldridge, de 35 anys, durant aquestes últimes temporades pedra angular dels San Antonio Spurs.

«Drummond ens dona poderoses habilitats de domini a les dues bandes de la pista. «Ens sentim extremadament afortunats de sumar un jugador de la seva envergadura i magnitud al nostre grup», va assenyalar Rob Pelinka, el mànager general dels Lakers per confirmar el seu fitxatge. Per la seva banda, Drummond ha publicat a Instagram una imatge d’ell amb una samarreta dels Lakers amb la llegenda «De tornada a la feina».

Gasol, perjudicat

Els jugadors estrella dels Lakers encapçalats per l’aler LeBron James i el pivot Anthony Davis, amb els directius de l’equip de Los Angeles, «van assegurar» a Drummond que tindria l’oportunitat d’entrar en l’alineació titular, cosa que anirà en detriment tant de Marc Gasol com de Montrezl Harrell, que no han acabat de donar garanties de solidesa al joc interior dels de Los Angeles.

Drummond té una gran capacitat de protegir la pista i capturar rebots, per això es considera que el seu impacte dins de l’equip serà immediat. Després d’haver jugat 25 partits amb els Cavaliers des de l’inici de temporada, té mitjanes de 17,5 punts i 13,5 rebots, tot i que no competeix des del 12 de febrer, quan Cleveland i el jugador van decidir que separarien els seus camins.

En el mateix camí

Aldridge, set vegades ‘all-star’, ha seguit el mateix procés que Drummond amb els San Antonio Spurs, comprant la seva sortida i ha acordat firmar amb els Brooklyn Nets per la resta de la temporada, la franquícia que li dona més opcions de lluitar pel títol. Amb 35 anys s’uneix a una plantilla carregada de talent, després de descartar la proposta de Miami Heat, que també aspirava a la seva arribada

Notícies relacionades

La seva incorporació s’uneix al també ala pivot ‘all-star’ Blake Griffin, que en aquest mercat d’hivern ha deixat els Pistons i se suma al ‘Big 3’ inicial, format per l’aler Kevin Durant, el base Kyrie Irving i James Harden per convertir-se en un un ‘Big 5’.

Aldridge no ha jugat cap partit des de l’1 de març, però aquesta temporada venia amb 13,4 punts i 5,7 rebots en 25 minuts de joc.