NBA

Mercat de traspassos de l’NBA: Lowry, Gordon i Oladipo en boca de tots

Les franquícies estan esperant fins a última hora per tancar acords i ningú descarta que Ricky Rubio, Juancho Hernangómez i Marc Gasol es puguin veure afectats

Mercat de traspassos de l’NBA: Lowry, Gordon i Oladipo en boca de tots
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’inici de la segona part del calendari, després de l’aturada de l’ All-Star Game, s’ha vist sacsejat per totes les negociacions i els rumors de moviments de jugadors, abans que es tanqui el mercat. Les franquícies estan esperant fins a l’últim moment per tancar els acords. L’hora límit serà aquest dijous a les 15.00 hores als Estats Units (les 20 hores a Espanya) perquè els 30 equips puguin apuntalar les seves opcions de cara als ‘play-off’.

Ningú pot descartar que en aquestes operacions hi puguin entrar tres jugadors espanyols: Ricky Rubio i Juancho Hernangómez, com a integrants d’uns Minnesota Timberwolves cuers, que no aconsegueixen aixecar cap. El base del Masnou seria una de les peces més cobejades per a equips com els Clippers, un dels noms que més han sonat, a fi d’ordenar el joc del quadro californià i descarregar Kawhi Leonard i Paul George del pes de la direcció. Els Raptors també hi estarien interessats, tot i que des d’un punt de vista diferent. L’opció de Ricky Rubio es mira com una alternativa a la possible sortida de Kyle Lowry.

La situació de Marc Gasol tampoc sembla gaire estable. El pivot català no ha tingut l’impacte als Lakers que aquests pretenien (4,8 punts, 4,1 rebots i 2 assistències en 20 minuts). La baixa per lesió d’Anthony Davis i LeBron James ha disparat les urgències en els campions, que han caigut a la quarta plaça a la Conferència Oest, i es planteja l’arribada de reforços, amb noms que van des d’Andre Drummond (Cavaliers) a LaMarcus Aldrigde (Spurs) o Myles Turner (Pacers).

Els Rockets, en caiguda

Hi ha unanimitat, en qualsevol cas, en uns quants noms que es dona per fet que canviaran la seva destinació en aquest avantatge de mercat. El d’Aaron Gordon (Orlando Magic) és un d’ells, ja que l’estrella dels Magic ha fet pública la seva intenció de deixar l’equip. «Hi ha hagut moments en què simplement he expressat la meva frustració amb la direcció», va explicar Gordon. Diversos candidats aspiren a la seva arribada (Nuggets, Mavericks o Blazers) i els que sonen amb més força són uns Boston Celtics desconeguts, que estan en rècord negatiu (21 victòries, 22 derrotes), necessitats d’un revulsiu que els faci créixer a l’Est.

Victor Oladipo entra també a les travesses, decidit a deixar els Houston Rockets, on va arribar fa tot just uns mesos en l’operació que va acabar amb James Harden als Brooklyn Nets. El seu contracte acaba aquest estiu i ha anunciat que no vol renovar per una franquícia texana en descomposició (12 victòries, 30 derrotes). Els Miami Heat i els New York Knicks estan en la licitació per un jugador que acredita 20 punts, 5,7 rebots i 4,2 assistències aquesta temporada, i que garantiria a qualsevol plantilla un salt de qualitat.

 ¿Drummond i Lakers?

L’arribada de Kyle Lowry pot canviar també la marxa de qualsevol franquícia. El base dels Raptors, que aquest dijous fa 35 anys, serà agent lliure aquest estiu. Toronto sembla decidit a entrar ja en una fase de reconstrucció i el base intentarà donar-se una última opció de lluitar per un anell, una possibilitat que podrien donar-li els Miami Heat (complementaria Dragic), també els Sixers (relleu perfecte de Simmons) o els Clippers, necessitats d’un base natural.

Notícies relacionades

Dos pivots com Andre Drummond (Cavaliers) i LaMarcus Aldridge (Spurs) apareixen també en algunes travesses, tot i que els seus respectius contractes (28 milions del primer, 24 milions del segon) compliquen molt qualsevol operació. Drummond està fora de la dinàmica dels Cavs i podria ser tallat, cosa que facilitaria que anés als Lakers, l’equip que està millor posicionat per a la seva arribada, segons informa ESPN, cosa que repercutiria directament en els minuts o la continuïtat de Gasol.

Els Spurs, per la seva banda, semblen disposats a aconseguir algun benefici amb la sortida d’Aldridge, al futur del qual estan molt atents els Miami Heat, que en les últimes hores ja han obtingut els serveis de Trevor Ariza (a canvi d’una segona ronda del ‘draft’ i de Meyers Leonard) i encara aspiren a aconseguir algun reforç més.