LA TEMPORADA DE L’NBA

Marc Gasol brilla amb els Lakers i rep els elogis de Lebron

El pivot barceloní acaba amb 12 punts, 8 assistències i 7 rebots en el triomf contra els Wolves de Ricky Rubio i Juancho Hernángómez

2

Marc Gasol va brillar en la rotunda victòria de Los Angeles Lakers sobre els Minnesota Timberwolves (127-91) i, després del partit, va rebre els elogis de Lebron James, que va lloar especialment l’habilitat de l’espanyol en la passada.

«Veu aquest esport d’una manera molt similar a com jo el veig. Hi ha alguns jugadors que veuen les jugades abans que succeeixin. Ho fan amb la ment, ho fan amb les passades... I Marc n’és un», va assegurar l’estrella de l’equip de Los Angeles en la roda de premsa posterior al partit.

Marc Gasol també va ser entrevistat per la televisió després de la seva brillant actuació i va tornar els elogis. «Lebron és un jugador molt singular. Té un gran intel·ligència. Ho veu tot als dos costats de la pista. És molt generós i un gran company», va apuntar el pivot barceloní.

Amb un sensacional Kyle Kuzma (20 punts, tots abans del descans), els de porpra i or van sumar la segona victòria de la temporada, mentre que els Wolves van tenir la primera derrota i van trobar a faltar el lesionat pivot dominicano-nord-americà Karl-Anthony Towns.

Sense Anthony Davis

Amb una presència més gran en atac i defensa que en els dos enfrontaments anteriors, Gasol va acariciar el triple-doble, va sortir de nou en el quintet inicial i va cobrir el buit deixat per Anthony Davis, que no va trepitjar la pista per un cop al bessó.

El pivot espanyol no va fallar ni un llançament en els 20 minuts que va disputar, va brillar des del perímetre (3 de 3 en triples) i va fer una classe magistral de passada des del pivot alt, un aspecte del seu joc molt apreciat pels Lakers quan es van decidir a fitxar-lo.

Per la seva banda, Ricky Rubio (9 punts, 4 rebots i 4 assistències en 18 minuts) i Juancho Hernangómez (6 punts i 5 rebots en 13 minuts) van oferir alguns esclats en uns molt grisos Wolves.

Durant l’escalfament d’aquest partit, celebrat a l’Staples Center de Los Angeles (EUA), es va veure compartint bromes i abraçades els tres jugadors espanyols, que es van proclamar campions amb la seva selecció en el Mundial de la Xina del 2019.

Elogis de Vogel

L’entrenador dels Lakers, Frank Vogel, també es va unir als piropos a Gasol, que en els dos partits anteriors no havia tingut excessiva fortuna en la parcel·la ofensiva.

«Amb Marc al pivot alt, per fi hem vist com podem ser quan juguem amb ell amb la seva passada des d’allà», va apuntar.

«Aquesta nit va estar fantàstic. Parlem sobre això: no vam fer prou [per jugar amb Gasol] en els dos primers partits. I tots els nostres jugadors saben que, quan la pilota arriba a Marc Gasol, s’activa el moviment», va afegir.