L’MVP dels dos últims campionats

Antetokounmpo, el contracte més gran de la història

De ser un sensepapers, l’aler grec dels Bucks s’ha convertit en un dels cinc esportistes més ben pagats del planeta: 228 milions per cinc anys

 

FILE PHOTO  Sep 6  2020  Lake Buena Vista  Florida  USA  Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after making a basket against the Miami Heat during the first half of game four of the second round of the 2020 NBA Playoffs at ESPN Wide World of Sports Complex  Mandatory Credit  Kim Klement-USA TODAY Sports File Photo

FILE PHOTO Sep 6 2020 Lake Buena Vista Florida USA Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after making a basket against the Miami Heat during the first half of game four of the second round of the 2020 NBA Playoffs at ESPN Wide World of Sports Complex Mandatory Credit Kim Klement-USA TODAY Sports File Photo / Kim Klement

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

 

El cognom Antetokounmpo ha deixat de ser un galimaties per a la majoria dels aficionats de l’esport. Amb dos títols d’MVP de l’NBA (2019 i 2020), Giannis, de 26 anys, s’ha guanyat el reconeixement de la millor lliga del món. Aquesta temporada, a més, els Milwaukee Bucks l’han convertit en un dels cinc esportistes més ben pagats del planeta, firmant-li el contracte més gran en la història de la Lliga: 228 milions per cinc anys. O el que és el mateix, 45,6 milions a l’any, xifres que superen el ‘rei’ Lebron James.

Si tenim en compte l’escenari de l’esport mundial i els contractes de les grans estrelles amb els seus equips, sense tenir en compte els acords publicitaris, Antetokounmpo només estaria per darrere de Leo Messi, que percep uns 100 milions bruts per temporada al Barcelona; Neymar, que està en uns 70 milions anuals al PSG; Cristiano Ronaldo, que arriba als 65 milions a la Juventus, i el boxejador Tyson Fury, que percep uns 50 milions de la cadena ESPN.

Molts pretendents van sorgir aquest estiu per reclutar ‘The Greek Freek’ (el monstre grec), un portent físic de 2,11, capaç de jugar en totes les posicions del camp. Els Lakers de Lebron James, els Warriors de Steph Curry o els Mavericks de Doncic, per citar-ne alguns dels il·lustres. Així que els Bucks, que van assolir les finals de conferència el 2019 i aquest estiu van caure en semifinals davant els Miami Heat, es van afanyar a donar-li un motiu per creure en el projecte (el fitxatge de Jrue Holiday en el mercat d’agents lliures) i a segellar la seva continuïtat.

«Aquesta és la meva casa, la meva ciutat. Estic agraït de ser part dels Milwaukee Bucks pels pròxims cinc anys. Fem que valgui la pena. Que segueixi l’espectacle», va escriure Giannis a les seves xarxes socials, agraït per un acord que supera les xifres d’altres grans noms del campionat, com James Harden (228 per sis anys), Stephen Curry (201 per cinc) o Russell Westbrook (207 per cinc).

Venedor ambulant

El futur pinta esplendorós per a ‘Anteto’, que fins que va complir la majoria d’edat i va demostrar que era un prometedor talent de l’esport, no va tenir papers a Grècia, on va néixer el 1994. Els seus pares eren immigrants il·legals que van arribar a Atenes des de Lagos (Nigèria). 

El seu descobridor, Spiros Velliniatis, que reclutava talent als carrers per al seu equip, el Filathlitikos, un club professional a l’est de la capital, va ser qui es va encarregar d’ajudar els seus pares a aconseguir alguns treballs, i el mateix Giannis, que va arribar a vendre pels carrers de la ciutat grega DVDs i ulleres de sol per guanyar-se la vida, amb la por de ser deportat, segons va reconèixer ell mateix en un reportatge amb Sports Illustrated.

Notícies relacionades

La vida va canviar per a l’estrella dels Bucks i també per als seus germans: Thanasis, que pertany també a la disciplina de Milwaukee i que va jugar al Morabanc Andorra; Kostas, ara en el filial dels Lakers, a la D-League; Alexis, en el filial de l’UCAM Múrcia, i Francis, l’únic que va jugar a futbol.

Ara, quan torna a Atenes es pot passejar com una estrella pels carrers del barri de Sepolia, on es va criar, i ara hi ha un enorme mural amb la seva cara pintada en una de les pistes de carrer.