LA TEMPORADA DE L'NBA

Només queda una plaça en joc per als 'play-off' de la NBA

Els Suns de Ricky Rubio depenen de resultats de tercers per entrar a les eliminatòries

lmendiola54465027 toronto raptors  marc gasol  left  works the floor as philad200813115235

lmendiola54465027 toronto raptors marc gasol left works the floor as philad200813115235 / Ashley Landis

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Dos dies abans que es tanqui la temporada regular de la NBA a la bombolla d’Orlando, ja estan definits set dels vuit aparellaments amb què s’iniciaran els ‘play-off’ a partir de dilluns. Només queda per definir quin equip ocuparà la vuitena plaça en la Conferència Oest, és a dir, quin serà el rival de Los Angeles Lakers.

El triomf dels Raptors  davant els Sixers aquesta matinada (125-121) han enviat al sisè lloc de l’Est l’equip de Filaldelfia, que s’enfrontaran al Boston Celtics. En la sisena victòria de l’equip de Toronto en el complex de Disney, Marc Gasol va aportar 11 punts i 9 rebots en 19 minuts, mentre Serge Ibaka va descansar. El base Kyle Lowry i l’ala-pivot canadenc Chris Boucher van anotar 19 punts cada un com a líders dels Raptors.

Els Clippers, per la seva part, van superar els Nuggets per 124-111 amb 27 punts de Paul George, 26 de Kawhi Leonard i 23 de Lou Williams, per assegurar la seva segona posició a l’Oest i aparellar-se així amb els Mavericks de Luka Doncic i Kristap Porzingis.

Quatre aspirants

Notícies relacionades

Com a aspirants a la plaça vacant a l’Oest es presenten quatre equips en la jornada de dijous a divendres: Portland, Memphis, San Antonio i els Phoenix Suns de Ricky Rubio, l’únic invicte (7-0) però que depèn dels altres per entrar en un ‘play-in’, l’eliminatòria entre el vuitè i el novè de la classificació, en cas d’estar separats per menys de quatre victòries. El gran candidat és Portland, que ocupa la vuitena plaça actualment i té assegurat ficar-s’hi només amb una victòria davant de Brooklyn NetsMemphis és novè i jugarà amb uns Bucks de suplents.  Els Suns són els que arriben millor. Però necessiten guanyar als Mavericks  i que perdin els Blazers o els Grizzlies, mentre els Spurs juguen davant de Utah.

Les eliminatòries pel títol s’iniciarien el dilluns 17 fins al 28 de setembre i les finals es disputaran entre el 30 de setembre i el 13 d’octubre. Els encreuaments definits a l’Oest són: Clippers-Mavericks; Nuggets-Jazz; Rockets-Thunder. En la Conferència Est, els aparellaments són: Raptors-Brooklyn Nets, Bucks-Magic, Celtics-Sixers; Heat-Pacers.