LA TEMPORADA DE L'NBA

Els Suns de Ricky Rubio continuen invictes en la seva carrera als 'play-off''

Els Raptors s'imposen als Bucks en un duel en el qual els dos millors de l'Est es reserven

lmendiola54440482 lake buena vista  florida   august 10  ricky rubio  11 of th200811164101

lmendiola54440482 lake buena vista florida august 10 ricky rubio 11 of th200811164101 / Mike Ehrmann

2
Es llegeix en minuts

Els Phoenix Suns continua invicte en la ‘bombolla’ de l’NBA a Orlando després d’haver-se imposat aquest dilluns a l’Oklahoma City Thunder (128-101), una victòria que permet al conjunt del base espanyol Ricky Rubio mantenir-se en la disputa pel ‘play-in’ en la Conferència Oest,; per la seva banda, els Toronto Raptors, amb una mala nit de Marc Gasol i sense Serge Ibaka, va poder (114-106) amb uns Milwaukee Bucks sense Giannis Antetokounmpo.

Amb la seva sisena victòria seguida, la millor ratxa de l’any, els Suns acumulen un balanç de 32-39 i se situen a una victòria dels Memphis Grizzlies, vuitens a l’Oest i un dels seus rivals, juntament amb els Portland Trail Blazers (33-39) i els San Antonio Spurs (31-38), per jugar aquesta eliminatòria nova que ha dissenyat l’NBA per triar el vuitè de cada conferència en cas que la diferència no sigui entre ells molt àmplia.

Els de Monty Williams van arribar a Orlando amb la missió de no fallar i de mirar de guanyar els seus vuit partits, la seva única opció de poder aspirar a jugar aquest ‘play-in’. Els Philadelphia 76ers i els Dallas Mavericks seran els seus dos últims rivals per somiar en això.

Per la seva part, el base català Ricky Rubio va destacar en la faceta més solidària de l’equip, al repartir 9 assistències en els 21 minuts que va ser sobre la pista. El del Masnou va aportar, a més, 7 punts, 5 rebots i va recuperar una pilota.

No va fer falta la seva millor versió per a la franquícia d’Arizona, que va haver de reposar-se a la sortida en bloc d’Oklahoma (23-37) i que va tornar a comptar amb un sensacional Devin Booker, autor de 35 punts. Al costat seu, Mikal Bridges i Cameron Johnson van anotar 18 punts i es van combinar per a un 9/16 en triples, i Dario Saric, 16.

Guardar cartes

D’altra banda, en la Conferència Est es van veure les cares els dos millors equips, els Milwaukee Bucks i els Toronto Raptors, amb triomf per 114-106 dels actuals campions en un partit on tots dos van reservar diverses peces, sobretot els de Nick Nurse, que van jugar sense Serge Ibaka, Kyle Lowry i Fred VanVleet, i el seu rival va donar descans a Giannis Antetokounmpo.

Notícies relacionades

Sí que va jugar el pivot espanyol Marc Gasol, que no va tenir la seva millor nit en l’anotació ja que va fallar els seus cinc llançaments, quatre des del triple, en els seus 20 minuts, però va demostrar la seva importància en el joc ofensiu amb vuit assistències. De tota manera, la franquícia canadenca el va compensar amb la seva banqueta, amb Chris Boucher marcant 25 punts, i Matt Thomas, ex d’Obradoiro i València Basket, 22.

Els Bucks, que ja tenien assegurat el primer lloc de la seva conferència, van notar més l’absència de la seva estrella en un partit en què van anar gairebé sempre a remolc i van arribar a perdre per 20 punts.