29 maig 2020

Anar al contingut

futur gens clar

L'NBA no prendrà cap decisió sobre la competició fins al maig

La situació complicada als Estats Units pel coronavirus impedeix ara fixar qualsevol calendari per als pròxims mesos

L'NBA no prendrà cap decisió sobre la competició fins al maig

Charles Trainor Jr TNS via ZUMA

El comissionat de l’NBA, Adam Silver, no espera que es prengui cap decisió sobre la possible represa de la temporada 2019-20 fins almenys el mes de maig, i diu que la pandèmia de coronavirus fa que sigui massa difícil projectar el que succeirà.  «Essencialment, el que li vaig dir als meus amics durant l’última setmana és que hauríem d’acceptar que, almenys durant el mes d’abril, no estarem en condicions de prendre decisions», va dir Silver. «I no crec que això signifiqui necessàriament que l’1 de maig ho puguem fer».

L’NBA va ser la primera de les principals lligues esportives professionals dels Estats Units a suspendre de forma indefinida la competició a causa de l’amenaça Covid-19, i ho va fer després que el pivot dels Jazz d’Utah, el francès Rudy Gobert, es convertís en el primer jugador de la lliga a donar positiu pel virus.

La temporada regular de la Lliga hauria d’acabar el 15 d’abril, i els ‘play-offs’ començar tres dies després. En el moment de la suspensió encara quedaven 259 partits per disputar-se. Silver va dir que no s’ha pres una decisió sobre si la temporada regular es reprendrà o si la lliga, suposant que la temporada pugui començar de nou, vagi directament als ‘play-offs’, ni quin format tindrà. Si no es pot completar la temporada, l’NBA perdria prop de 800 milions de dòlars.

Temes: Coronavirus