estrella de l'NBA

Doncic, després d'aconseguir 33 punts: «Puc anotar des de qualsevol posició»

Majestuosa actuació del jugador eslovè en la victòria dels Mavericks contra els Pelicans per 97 a 118

Dec 3, 2019; New Orleans, LA, USA; Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) drives past New Orleans Pelicans guard JJ Redick (4) during the first quarter at the Smoothie King Center. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports

Dec 3, 2019; New Orleans, LA, USA; Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) drives past New Orleans Pelicans guard JJ Redick (4) during the first quarter at the Smoothie King Center. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports / Derick E. Hingle (USA TODAY Sports)

2
Es llegeix en minuts

El base escorta eslovè Luka Doncic segueix sent la figura clau dels Mavericks de Dallas i, amb un doble doble de 33 punts i 18 rebots, va guiar el seu equip a la victòria per 97-118 contra els Pelicans de Nova Orleans. Els Mavericks van aconseguir la seva vuitena victòria en els últims nou partits.

Doncic, que va anotar 15 dels seus 33 punts en el tercer quart, va estar 28 minuts a la pista i va encistellar 9 de 18 tirs de camp, incloent-hi 5 de 12 triples, 10 de 13 des de la línia de personal, i va fer cinc assistències. Per a Doncic va ser el seu vuitè doble doble d’aquesta temporada, en la qual suma també set triples dobles. El jugador eslovè va aportar 12 punts en el primer quart i va aconseguir 15 de 25 punts dels Mavericks en els últims 9.18 minuts del tercer, quan Dallas va aconseguir un avantatge de 84-75.

Va ser, per tant, una altra nit d’exhibició del base eslovè, que va dir que no tenia cap problema a l’hora d’anotar des de qualsevol posició. «Estic mentalitzat per fer tirs des de qualsevol posició, tot i que sigui des del mig del camp, i més si no tinc ningú que em marqui», va comentar Doncic després del partit. 

«Una victòria més, molt important per a nosaltres, que recuperem el lideratge i ens mantenim guanyadors com a equip», va comentar Doncic, que va arribar al partit amb un altre nou premi individual en el seu historial després de ser elegit jugador del mes de novembre. «És bo que et reconeguin la feina, no només meva, sinó de tot l’equip, perquè sense els meus companys no podria fer les coses que faig a la pista».

Admiració de l’entrenador

No obstant, l’entrenador dels Mavericks, Rick Carslile, va dir que si hi havia un jugador que mereixia el premi a la Conferència Oest, aquest no era cap altre que Doncic. «Ha jugat increïble des del començament de la temporada», va destacar Carlisle. «És realment interessant. Un jugador divertit de veure’l i un gran competidor».

Com per exemple la manera com va lluitar sota els cèrcols i la col·locació que va tenir a l’hora de capturar 18 rebots davant dels Pelicans. «18 rebots és molt. Són molts rebots per a un armador», va valorar Carlisle. «No m’importa de quin planeta sigui, però el que ha aconseguit és una cosa grandiosa».

Més elogis

Notícies relacionades

No obstant, Doncic va voler treure importància als rebots que va aconseguir i va dir que algunes pilotes li havien arribat a les seves mans. «He sentit que la pilota estava arribant a les meves mans després que algú fallés», va comentar Doncic sobre el que va ser el seu rebot número 18 de la nit. «Ni tan sols sabia que en tenia 18».

«Té un abast il·limitat», va comentar el pivot dels Mavericks i company de Doncic, el letó Kristaps Porzingis, que va tenir problemes de faltes molt aviat i va jugar només 18 minuts, fet que li va permetre veure l’exhibició del jugador eslovè. «No només això, sinó que pot arribar a la vora en qualsevol moment que desitgi i facilitar el joc dels altres. El cèrcol sempre està al seu abast d’una manera o d’una altra». O, com va dir el propietari dels Mavericks, Mark Cuban, al sortir del vestuari de l’equip: «És increïble».