estrella discutida

Positiu d'Ayton a l'NBA amb escàs càstig

El company de Ricky als Suns, no supera un control per culpa d'un diürètic i només li cauen 25 partits de suspensió quan a Europa li hauria suposat dos anys de sanció

PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 23: Deandre Ayton #22 of the Phoenix Suns looks to pass under pressure from Richaun Holmes #22 of the Sacramento Kings during the first half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on October 23, 2019 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement   Christian Petersen/Getty Images/AFP

PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 23: Deandre Ayton #22 of the Phoenix Suns looks to pass under pressure from Richaun Holmes #22 of the Sacramento Kings during the first half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on October 23, 2019 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement Christian Petersen/Getty Images/AFP / Christian Petersen (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El pivot jamaicà Deandre Ayton, seleccionat amb el número u pels Suns de Phoenix en el sorteig universitari del 2018, ha sigut sancionat amb 25 partits de suspensió al donar positiu amb un diürètic. El jugador estava cridat a ser un dels grans atractius del seu equip, un dels grans aspirants al títol. En el primer partit de la temporada ja es va observar la perfecta comunió que mantenia amb el base català Ricky Rubio.

L’anunci va ser fet per l’NBA, que no va donar més informació sobre la substància, però va confirmar que el jugador, de 21 anys, havia violat la política antidopatge que regeix el conveni col·lectiu de la Lliga. No obstant, tot i que la suspensió de 25 partits, que el tritura en la primera fase de la temporada regular, sembli dura, no ho és. A Europa, al mateix bàsquet o en qualsevol altra disciplina, si apareix un diürètic a l’orina de l’esportista analitzat immediatament és castigat com a mínim amb dos anys de sanció. Per si mateix, i en esports com el bàsquet, un diürètic no aporta cap tipus de benefici físic, però, en canvi, s’ha demostrat que serveixen com a emmascarador dels anabolitzants que procuren un rendiment més elevat a l’enfortir la massa muscular.

Peça clau

Ayton va debutar en la nova temporada dimecres passat en el triomf per 124-95 contra els Kings de Sacramento. El pivot, el seu segon any en la Lliga, va ser un dels destacats en el triomf a l’aconseguir un doble doble de 18 punts, 11 rebots i quatre taps, que el van deixar líder en el joc interior.

Notícies relacionades

La suspensió arriba de nou en el moment menys oportú per a la reconstrucció de l’equip quan els directius pensaven a Ayton com una de les peces clau. La temporada passada com a principiant només va ser superat per l’aler eslovè Luka Doncic, dels Mavericks de Dallas, i el base Trae Young, dels Hawks d’Atlanta.

Fins ara, els Suns no han volgut fer cap comentari oficial sobre la suspensió, ni tampoc ha parlat el jugador.