un nou repte

"La meva prioritat era seguir a l'NBA i Portland era la millor opció"

Paul Gasol es presenta amb els Blazers, el sisè equip amb el qual juga a la lliga americana

zentauroepp49269300 dep190730165542

zentauroepp49269300 dep190730165542 / Mark Sobhani

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La prioritat de Pau Gasol, nou jugador dels Portland Trail Blazers de l’NBA, en aquest moment de la seva carrera és "seguir a l’NBA" i, mirant les seves opcions, "Portland era la millor", ja que suposa "un gran repte" per a ell. Aquest és el sisè club en el qual disputa l’NBA després dels Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, els Chicago Bulls, els San Antonio Spurs i els Milwaukee Bucks

"La meva prioritat era seguir a l’NBA i fer un pas endavant. Mirant les opcions que tenia, Portland era la millor i un gran repte per a mi en aquest moment de la meva carrera. Estic feliç i agraït per això i no estic pensant a tornar a Europa", va assenyalar el pivot espanyol en una conferència de premsa per via telefònica. Gasol, que va firmar un contracte per una temporada amb els Trail Blazers, va considerar que la seva nova llar és "un dels millors equips de la lliga" –la temporada passada va ser finalista de la conferència oest, derrotat pels Golden State Warriors–, i que és un equip "amb gana".

Elogis a Terry Stotts

El més gran dels germans Gasol també va tenir paraules d’elogi per al seu nou tècnic, Terry Stotts, que va considerar "un dels millors entrenadors de la lliga", i va revelar que els Trail Blazers ja van intentar fitxar-lo en el passat, una cosa que el jugador espanyol va apreciar al rebre aquesta nova oferta. L’interior espanyol va revelar que el seu excompany als San Antonio Spurs, LaMarcus Aldridge, que va jugar en el conjunt de l’estat d’Oregon entre el 2006 i el 2015, li va parlar "molt bé" de la seva experiència a Portland.

Pau Gasol, actualment en recuperació d’una fractura al peu esquerre que el va obligar a ser operat i el deixa sense poder participar amb Espanya al Mundial de la Xina del 2019, va explicar que continua jugant als seus 39 anys perquè "estima" el bàsquet, cosa que el portarà a iniciar la seva 19a campanya a l’NBA.

"Vull continuar sent part de la millor lliga del món, amb els millors jugadors del món i aportant valor sobre la pista. Per a això s’ha de tenir molta passió pel que fas. M’encanta i vull seguir fent-ho al màxim nivell, és per això", va explicar al ser preguntat sobre què el motiva a continuar jugant.

Els reptes amb els Blazers

Per al pivot espanyol una de les claus que han d’afrontar els Blazers per ser un equip campió és la preparació mental i la concentració. "Individualment i col·lectivament has de mantenir-te concentrat, exigir-te per ser cada dia millor, per donar el màxim, aconseguir aquests rebots, aquestes pilotes extres... Això és el que et permet guanyar partits i generar una diferència en els 'play-off’", va assenyalar Gasol.

Notícies relacionades

L’entrenador dels Portland Trail Blazers, Terry Stotts, va elogiar les condicions de Pau Gasol i el que pot aportar a l’equip des de la seva experiència a l’NBA, on ha guanyat dues vegades l’anell de campió, totes dues amb Los Angeles Lakers (2009 i 2010)

"Té intel·ligència en el joc, porta 19 anys a la lliga, ho té tot per l’èxit... Esperem que ens porti al següent nivell", va resumir el tècnic dels Blazers.