TRASPASSOS D'IMPACTE A L'NBA

Kawhi Leonard deixa Toronto, descarta els Lakers i fitxa pels Clippers

L'aler tanca un acord amb quatre anys per 142 milions, a l'aconseguir també la incorporació de Paul George

lmendiola48955495 files  in this file photo taken on june 09  2019 kawhi leona190706120914

lmendiola48955495 files in this file photo taken on june 09 2019 kawhi leona190706120914 / GREGORY SHAMUS

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Una de les incògnites més importants al mercat de l’NBA ha quedat, per fi, aclarida. Kawhi Leonard, l’MVP de les últimes finals, el jugador que ha conduït a l’anell els Raptors  de Marc Gasol, Serge Ibaka i Sergio Scariolo, abandona Toronto, que li havia ofert la renovació. La seva destinació, per a sorpresa de molts, no seran els Lakers de Lebron James i Anthony Davis, que l’havien temptat, sinó els seus veïns de l’Staples, els Clippers.

Notícies relacionades

El fitxatge de Leonard, de 28 anys i 2,01, un dels millors jugadors de la Lliga, es tancarà per quatre temporades i una xifra entorn dels 142 milions de dòlars. Però per aconseguir-ho, els Clippers han hagut d’acompanyar el fitxatge d’una altra estrella: Paul George, procedent dels Oklahoma Thunder, que ha acceptat el traspàs a canvi de Danilo Gallinari, Shai-Gilgeus Alexander i quatre eleccions de primera ronda del ‘draft’.

Paul George, amb la pilota, en un partit d’aquesta temporada / AP / CRAIG MITCHELLDYER

Molts candidats

La notícia és un cop brutal per als Lakers, que confiaven a arrodonir el seu ‘big three’, tot i que han aplicat ràpidament el pla B amb l’anunci del fitxatge de Danny Green, que també procedeix dels nous campions, els Raptors. Però per a l’NBA és una esplèndida notícia, perquè obre el ventall de superequips. L’arribada de Davis als Lakers, l’impactant fitxatge d’Anthony Davis i Kyrie Irving pels Brooklyn Nets, la renovació de Klay Thompson i el fitxatge de D’Angello Russell pels Warriors o la incorporació d’Al Horford  als Sixers planteja un escenari impressionant de cara a la temporada que ve.