Bàsquet

Pau Gasol confirma que tornarà la pròxima temporada a l'NBA

AME5607  SAN ANTONIO  ESTADOS UNIDOS   10 03 2019 - Pau Gasol de los Milwaukee Bucks calienta este domingo  previo a un partido de la NBA  en San Antonio  EE UU    EFE  Darren Abate

AME5607 SAN ANTONIO ESTADOS UNIDOS 10 03 2019 - Pau Gasol de los Milwaukee Bucks calienta este domingo previo a un partido de la NBA en San Antonio EE UU EFE Darren Abate / Darren Abate (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

El veterà pivot espanyol Pau Gasol, que es troba des de diumenge passat com a agent lliure, va confirmar a través del periodista Adrian Wojnarowski, de la cadena de televisió ESPN, que està llest per tornar la pròxima temporada a l’NBA.

Gasol, que complirà 39 anys aquest dissabte, va dir que tenia superats els problemes físics que va patir la passada temporada amb la fractura per estrès que es va produir al peu esquerre i que li va impedir competir la majoria del temps, primer amb els Spurs de San Antonio i després amb els Bucks de Milwaukee.

"La recuperació de la cirurgia ha sigut fluïda", va dir Gasol, que espera estar completament recuperat a l’agost i que va afegir que té moltes ganes de “començar a entrenar de nou”.

El març passat, Gasol es va unir als Bucks després d’arribar a un acord de compra amb els Spurs, que ja no comptaven amb el jugador de Sant Boi per al nou projecte en què treballa l’entrenador de l’equip texà Gregg Popovich.

Gasol tampoc va tenir sort amb el seu nou equip, els Bucks, on amb prou feines va poder disputar tres partits abans de sotmetre’s a una cirurgia per reparar una fractura per estrès navicular al peu esquerre.

El veterà jugador espanyol va aconseguir les seves mitjanes més baixes com a professional a l’aconseguir tot just 3,9 punts i 4,6 rebots en els 30 partits que va disputar durant la temporada 2018-2019.

Gasol, que no va donar a conèixer l’equip amb el qual podria estar interessat en jugar, disputarà la dinovena temporada com a professional de l’NBA.

Notícies relacionades

El jugador de Sant Boi, que va ser seleccionat amb el número tres en la primera ronda del sorteig universitari de l’NBA del 2001 pels Hawks d’Atlanta, que després van vendre els seus drets als Grizzlies de Memphis, també va jugar amb Los Angeles Lakers, amb els quals va aconseguir dos títols de lliga, el 2009 i el 2010, els Bulls de Chicago, Spurs i Bucks.

Gasol com a professional té mitjanes de 17 punts i 9,2 rebots, a més d’haver sigut seleccionat sis vegades al Partit de les Estrelles, guanyar el premi de Novell de l’Any (2002), formar part dues vegades del Segon Millor Equip de l’NBA i dues més del Tercer.