gesta canadenca

Toronto es llança al carrer per celebrar el triomf del seu equip

Altres ciutats del Canadà com Mont-real, Ottawa, Halifax, Calgary i Vancouver també van viure la passió

WTX25. TORONTO (CANADA), 14/06/2019.- Aficionados de los Raptors de Toronto celebran la victoria de su equipo en el Ayuntamiento de Toronto, Canadá, este jueves 13. Los Raptors de Toronto, favorecidos con las bajas del alero Kevin Durant y del escolta Klay Thompson, derrotaron a domicilio esta noche por 110-114 a los Warriors de Golden State en el sexto partido de las Finales de la NBA que ganaron por 4-2 al mejor de siete. EFE/ Warren Toda

WTX25. TORONTO (CANADA), 14/06/2019.- Aficionados de los Raptors de Toronto celebran la victoria de su equipo en el Ayuntamiento de Toronto, Canadá, este jueves 13. Los Raptors de Toronto, favorecidos con las bajas del alero Kevin Durant y del escolta Klay Thompson, derrotaron a domicilio esta noche por 110-114 a los Warriors de Golden State en el sexto partido de las Finales de la NBA que ganaron por 4-2 al mejor de siete. EFE/ Warren Toda / WARREN TODA (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Desenes de milers de persones es van llançar als carrers de Toronto a celebrar la històrica victòria a la final de l’NBA de l’equip de bàsquet professional, els Raptors. Els Toronto Raptors van guanyar per primera vegada en la seva història el campionat de l’NBA al derrotar, dijous a la nit, en el sisè partit de la sèrie, els Golden State Warriors a Oakland (EUA) per 110-114.

És també la primera vegada en la història que un equip canadenc aconsegueix el títol de l’NBA. Tot i que la majoria dels aficionats que van sortir a celebrar la victòria dels Raptors tenien una actitud festiva, almenys dos cotxes de la policia es van fer malbé quan nombroses persones hi van pujar als voltants de l’estadi Scotiabank Arena. Milers de persones, entre les quals hi havia el raper local Drake, s’havien concentrat als voltants de l’estadi dels Raptors per seguir, a través de pantalles gegants, el partit que es va disputar a la localitat californiana d’Oakland.

L’alegria dels aficionats als carrers de Toronto / Chris yang (AP)

Tan bon punt es va acabar el partit, desenes de milers de persones es van dirigir cap a la plaça Dundas Square, situada al nord del Scotiabank Arena, per celebrar la victòria. La policia de Toronto va tancar al trànsit la principal avinguda de la ciutat, el carrer Yonge, per permetre-hi les celebracions. Els agents van impedir que els milers de persones que van presenciar el partit als voltants de l’Scotiabank Arena s’adrecessin cap a Dundas Square.

Notícies relacionades

A través de Twitter, la policia de Toronto va felicitar els Raptors i va sol·licitar als aficionats a “mantenir-se segurs i celebrar amb responsabilitat”. “Si us plau, respecteu els agents, seguiu les seves instruccions i celebreu aquesta nit amb seguretat”, va afegir la policia. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, també va utilitzar Twitter per felicitar els Raptors. “I així és com ho fem al Nord”, va exclamar Trudeau després de la victòria de l’equip canadenc.

Els seguidors van prendre les carrers / tijana martin (AP)

La victòria dels Raptors no es va celebrar només a Toronto. En total, unes 56 localitats canadenques, i fins i tot alguna dels Estats Units, van muntar festes als carrers per presenciar amb pantalles gegants el partit de la nit de dijous. Les concentracions en ciutats com Mont-real, Ottawa, Halifax, Calgary o Vancouver es van convertir en festes de carrer després del xiulet final del partit. Mentrestant, Toronto i els Raptors han acordat per al dilluns 17 de juny la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat amb els jugadors de l’equip.