QUATRE ANELLS EN L'NBA

Tony Parker es retira del bàsquet

L'estrella que va canviar el bàsquet francès abandona la competició després d'haver estat 18 anys als Estats Units

Tony Parker es retira del bàsquet

Eric Gay

Es llegeix en minuts
El Periódico

Tony Parker, el millor jugador de la història del bàsquet francès, ha anunciat que es retira. Als 37 anys i després d’haver estat 18 temporades en l’NBA, el base ha trencat totes les barreres. La primera va ser el 2003, al convertir-se en el primer francès que va guanyar l’anell de campió en la lliga nord-americana amb San Antonio Spurs. Després, va guanyar tres anells més (2005, 2007, 2014), a més de ser elegit com l’MVP (millor jugador) de la sèrie final el 2007. Va ser el primer jugador europeu a assolir aquesta distinció.

A més d’aquests quatre anells, Parker va ser seleccionat sis vegades per a l’'All Star Game' i després, el 2013, va conquerir l’Eurobàsquet amb la selecció francesa. Ha sigut, a part, el gran impulsor del canvi al seu país amb un augment espectacular de llicències, més del 50% en els 10 últims anys.

Propietari de l’Asvel 

Notícies relacionades

Nascut el 1982 a Bruges (Bèlgica), fill d’un jugador de bàsquet americà i d’una dona holandesa,Parkerva adquirir la nacionalitat francesa quan tenia 15 anys. Després, va saber construir una carrera de somni sent 20 anys professional, 18 dels quals, en l’NBA. I 17, en els Spurs.

El seu últim any ha estat a Charlotte, la franquícia del seu ídol Michael Jordan, i ha quedat fora, per primera vegada en la seva carrera, lluny del ‘top’ vuit de la seva conferència. Ara, un cop retirat del bàsquet, orientarà tots els seus esforços com a propietari de l’Asvel Villerurbanne, que aquesta temporada ha rebut una invitació per participar en la pròxima Eurolliga.