GOLDEN STATE - TORONTO (92-105)

Els Raptors escombren els Warriors i queden a un partit de la glòria

Un Leonard brillant, ben acompanyat per Ibaka, lidera l'equip de Toronto en la tercera victòria i col·loca la sèrie 3-1

zentauroepp48535957 oakland  california   june 07  kawhi leonard  2 of the toron190608091205

zentauroepp48535957 oakland california june 07 kawhi leonard 2 of the toron190608091205 / EZRA SHAW

3
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Quan l’estiu passat van fitxarKawhi Leonard, elsRaptors sabien que aconseguien un dels jugadors més complets de l’NBA, dues vegades reconegut com a millor defensor de la lliga (2015 i 2016), amb capacitats ofensives també provades en els seus set anys als Spurs i amb un anell en el seu currículum (el que els de San Antonio van guanyar el 2014 davant els Heat deLeBron James). La pròxima temporada, com a agent lliure, és més que incert que segueixi a Toronto i els rumors (¿Clippers potser?) estan disparats. De moment, no obstant, Leonard és l’estrella dels Raptors i aquest divendres a Oakland ha sigut la clau fonamental, tot i que ni de bon tros única, en unavictòria contundent i transcendental davant dels Warriors per 92-105. Els Raptors es col·loquen 3-1 en les sèries finals en què competeixen per primera vegada. La glòria està a només un partit, potser el de dilluns (03.00 de la matinada de dimarts a Espanya) de tornada al Jurassic Park

La força i el talent delsRaptors com a equip ha tornat a quedar demostrada davant dels campions de tres de les anteriors quatre finals, incloent les dues últimes. I no només ha brillat l’actuació de Leonard (36 punts, incloent els de cinc triples, i 12 rebots). Ha sigut també fenomenal Serge Ibaka, que en els seus 22 minuts fora de la banqueta ha sumat 20 puntsKyle Lowry no ha tingut la seva millor anotació, però una vegada més ha confirmat la seva capacitat de crear joc, i han sigut fonamentals també els treballs de Pascal Siakam (19 punts i cinc rebots), Marc Gasol (9 punts, set rebots i tres assistències) i Fred VanVleet (que en un xoc fortuït amb Livingston ha rebut un cop de colze a la cara pel qual ha hagut de rebre set punts).

Un partit frenètic

L’arrencada a batzegades del partit no permetia intuir el que havia de venir després. Els Warriors de Stephen Curry, que en el tercer partit va anotar 47 punts, havien recuperat per a aquest quart a Klay Thompson i Kevon Looney. Jugaven a casa. I tot i que també una mica desencertats a l’inici, aviat van començar a dominar la primera meitat davant d’uns Raptors marcadament desassenyats, amb un percentatge de tir que es va quedar en el 28,6% en el primer quart (on va ser Leonard qui va anotar 14 dels 17 punts de l’equip).

Notícies relacionades

En el segon quart els Golden State continuaven mostrant superioritat en tot, però els Raptors van aconseguir aguantar. I en el tercer quart, que Leonard va obrir amb dos triples consecutius, després del qual va arribar, inusualment tard, el primer de Curry,els de Toronto van començar a utilitzar totes les eines de l’equip. Un triple de Gasol els va posar per primera vegada per davant al marcador. I poc després es van aferrar a un avantatge, de punts i de joc, que ja no van deixar escapar. Ho resumia després Nick Nurse, l’entrenador de Toronto: “Estàvem rebent molts cops al principi i vam ser capaços de mantenir-nos i continuar jugant”. Fins a guanyar.

Per als Warriors ara només queda l’esperança de remuntar el dèficit com van fer precisament davant ells els Cavaliers el 2016 per arrabassar-los l’únic anell que han perdut fins ara. Potser poden recuperar Kevin Durant, tot i que inicialment no s’esperava el seu retorn fins al partit de dijous, que potser no arribarà. I han de confiar que ressorgeixi el millor Curry, que tot i que aquest divendres ha sumat 27 punts (un menys que el màxim anotador de l’equip, Thompson), s’ha desdibuixat una mica i ha fallat set dels seus nou intents de triple. Si volen guanyar el seu tercer títol consecutiu, segellar la seva era, han de guanyar tres de tres, un repte especialment complicat davant d’uns Raptors tan complets i consistents com el que s’ha vist aquest divendres.