FINAL DE L'NBA

Els Raptors recuperen l'avantatge davant d'uns Warriors fluixos

Els 47 punts de Curry no supleixen les absències de Thompson, Looney i Durant

Leonard i Lowry dirigeixen la victòria de Toronto 123-109 i Gasol suma 17 punts

aguasch48498605 lws103  oakland  ee uu    05 06 2019  el jugador de los rapt190606080036

aguasch48498605 lws103 oakland ee uu 05 06 2019 el jugador de los rapt190606080036 / JOHN G MABANGLO

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Ni tan sols amb un Stephen Curry increïble, tot i que fa temps que hem de creure que el base pot fer qualsevol cosa, els Warriors han pogut superar les seves baixes. Uns brillants i efectius Raptors s’han imposat còmodament aquest dimecres 123-109 a Oakland, el seu primer partit fora de casa en la seva primera final de l’NBA, i tornen a liderar, 2-1, la sèrie al millor de set partits. Divendres, també a l’Oracle, es poden acostar una mica més a un títol que senten que és a l’abast de la mà.

La desgràcia per als Golden State són les lesions. A les que ja els han privat de Kevin Durant i Kevin Looney s’hi ha afegit la que va patir en el segon partit de la final Klay Thompson. I per més ‘lobby’ que va fer 'Splash' fins a l’últim moment per jugar dimecres, Steven Kerr i els preparadors físics van optar per no arriscar-se a una lesió més greu que posés en perill la seva presència en la resta de les finals i van fer que Thompson es perdés el seu primer partit en uns ‘play-off’ després de 120 en set temporades. “No m’hauria perdonat mai si s’hagués lesionat més”, deia després Kerr, que confia a recuperar-lo per a divendres.

En qualsevol cas els Raptors van aprofitar la situació al màxim. Des del primer moment van sortir amb força, dirigits per un agressiu Marc Gasol. Mai van deixar de posar pressió en la debilitada defensa dels Warriors. I van recórrer el camí fins al triomf liderats pels 30 punts de Kawhi Leonard (amb set rebots i cinc assistències) i els 23 punts i nou assistències d’un Kyle Lowry brillant, que ho va fer tot bé: marcant to, controlant el joc, amb bons tirs i donant resposta als esforços de Curry per reprendre el control del partit en la segona meitat.

Els altres titulars de Toronto també van anotar dobles figures en punts: 18 Danny Green i Pascal Siakam i 17 Gasol, que també va capturar  set rebots i va fer quatre assistències. Fred VanVleet va sumar 11 punts més i, com a guinda, Serge Ibaka va brillar en la defensa, amb sis bloquejos. Leonard i Green, a més, van donar als Warriors una mica de de la seva medicina habitual: 11 triples de 19 intents.

Tot va ser massa, fins i tot per superar una altra jornada de rècord de Curry: 47 punts, el seu màxim en una final, vuit rebots i set assistències. I tot i que mai va llançar la tovallola, les deficiències de recolzament es van fer evidents. Només Draymond Green i André Iguodala van superar la barrera dels 10 punts (17 i 11 respectivament). I Curry reconeixia que han “de recalibrar per al quart partit” d’una sèrie que va qualificar de “muntanya russa”. “Hem de jugar de manera més intel·ligent, no importa qui estigui a la pista”.

Notícies relacionades

L’esperança per als Warriors és que divendres torni Thompson. Però també trobar més joc que acompanyi l’esforç i l’extraordinari talent de Curry i reforçar una defensa que aquest dimecres es va fer miques. “Si fem 109 punts els hem de mantenir a 108”, deia Kerr després de la derrota. “La defensa guanya en els ‘play-off’, especialment a les finals.”

Els Raptors, no obstant, no tenen intenció de desaprofitar l’oportunitat. Aquest dimecres es van mostrar capaços de superar la derrota decebedora del segon partit. Tenen talent, experiència i voluntat. I l’incentiu que acaricien la història, per mèrit propi.