ELS 'PLAY-OFF' DE LA NBA

Kawhi Leonard condueix els Raptors a un triomf èpic després de dues pròrrogues

Marc Gasol es reivindica amb una gran actuació i Toronto retalla diferències amb Milwaukee (2-1)

lmendiola48242989 wtx21  toronto  canada   20 05 2019   milwaukee bucks forwar190520121045

lmendiola48242989 wtx21 toronto canada 20 05 2019 milwaukee bucks forwar190520121045 / WARREN TODA

2

Els Toronto Raptors van necessitar dues pròrrogues, una actuació excel·lent de Kawhi Leonard (36 punts), treure de la pista Giannis Antetokounmpo per personals i el retorn anotador de Marc Gasol (16 punts, 12 rebots, 7 assistències)  per aconseguir la seva primera victòria davant els Bucks per 118-112 en el tercer partit de la final de la Conferència Est que l’equip de Milwaukee domina per 2-1.

Els Raptors van sortir a totes des del primer minut, imposant la seva pressió defensiva sobre els Bucks a la qual cosa es va unir l’encert dels llançaments, just el que li havia faltat a l’equip canadenc en el segon partit de l’eliminatòria. Gasol, amb vuit punts (inclosos dos triples) i Siakham, també amb vuit, van ajudar a més a obrir la defensa de Milwaukee.

Al descans es va arribar amb 58-51 al marcador i un Gasol tocat després d’haver comès la tercera personal als 18 minuts del partit.

Problemes físics de Leonard

A la represa, la situació va continuar empitjorant per alsRaptors  que aquesta vegada no podien comptar amb l’efectivitat anotadora de la seva estrella, Leonard, que a mitja primera meitat va caure malament, es va fer mal a la cama, i fins i tot es va haver de retirar als vestidors, i havien de confiar en Siakam Powell per seguir per davant al marcador.

Gasol i Ibaka també hi van contribuir, però en el tercer temps els Bucks els van passar la mà per la cara als de Toronto, especialment perquè els Raptors es van entossudir a perdre possessions entregant-li la pilota al contrari. Els Bucks van anotar 24 punts en el tercer quart davant els 19 dels Raptors. Amb un 77-75 al marcador a l’inici de l’últim quart, els Raptors estaven destinats a haver de suar extra en els últims 12 minuts si es volien emportar el tercer partit de la sèrie.

A cara i creu

L’últim quart va ser d’infart per als seguidors dels Raptors. Dos jugadors fonamentals, Kyle Lowry i Norman Powell, van haver de sortir del partit per acumulació de personals. Però Leonard va reaparèixer. A falta de 4 minuts per al final, els Bucks van empatar a 88 punts. A falta de 7 segons, Siakam va fallar dos tirs lliures i li va donar l’oportunitat als Bucks, que Middletonva aprofitar per empatar a 96.

La primera pròrroga va acabar amb empat a 103 després que Leonard fallés l’últim llançament. A la segona, el partit se'l va emportar l’equip que va cometre menys errors: Toronto.

El pivot internacional Serge Ibaka va acabar amb cinc punts i sis rebots per als Raptors, mentre que l’hispanomontenegrí Nikola Mirotic va sumar 10 punts i 5 rebots per als Bucks.

“Prova bé”

Després d’un segon partit molt difícil, estic molt content de com he jugat avui. Això prova bé”, va comentar Marc Gasol a l’acabar.  “Estic mirant de trobar el meu lloc a la pista, i he de ser més agressiu, que és el que necessita el meu equip. Soc un jugador d’equip”.

Sobre el segon partit, que va acabar amb només dos punts, amb una de les seves pitjors actuacions personals en un partit de ‘play-off’, el pivot català va remarcar: “No vaig llegir bé les situacions i em vaig frustrar i això comporta que en atac tampoc sortissin les coses i això no pot ser”.