ELS PLAY-OFFS DE L'NBA

Draymond Green acosta els Warriors a la final

Golden State venç Portland (99-110) amb un triple doble de l'ala pivot i col·loca el 3-0 en la sèrie

lmendiola48226676 portland  oregon   may 18  draymond green  23 of the golden 190519105719

lmendiola48226676 portland oregon may 18 draymond green 23 of the golden 190519105719 / Steve DYKES

2

L’ala pivot Draymond Greenes va erigir en la gran figura delsWarriors de Golden State a l’aconseguir un triple doble de 20 punts, 13 rebots i 12 assistències que va permetre al seu equip completar la remuntada en el tercer partit de les finals de la Conferència Oest que van guanyar a domicili per 99-110 davant delsPortland Trail Blazers.

La victòria deixa elsWarriors,  actuals bicampions de l’NBA, amb un avantatge de 3-0, a només un triomf més d’aconseguir les finals per cinquè any consecutiu, una cosa que poden aconseguir aquest dilluns quan els dos equips s’enfrontin de nou en el quart partit, que es jugarà al Moda Center de Portland.

Cap equip en la història de l’NBA ha pogut remuntar un desavantatge de 0-3 en la competició dels play-offs, tot i que tres sèries sí van arribar als set partits per decidir-se després d’haver començat amb 3-0 d’avantatge

Curry i Thompson, letals

Green va tenir el recolzament del base Stephen Curry, que va seguir imparable a l’anotar 36 punts, inclosos 6 triples de 16 intents, fent totalment irrellevant l’absència de Kevin Durant i DeMarcus Cousins per lesió.

Klay Thompson, d’altra banda, va arribar als 19 punts com a tercer màxim encistellador dels Warriors, que van resoldre el partit amb un parcial de 29-13 i van superar un desavantatge de 13 cistelles (66-53).

Els Blazers van afrontar el partit amb molta ambició, però es van anar apagant per l’esplèndida defensa delsWarriors,  que van deixar al seu rival en 33 punts a la segona part amb un 40% en llançaments de camp i un 30% en triples.

Tirs lliures fallats

L’escorta C.J. McCollum amb 23 punts, inclosos 18 en el segon quart, va ser el millor dels Blazers, que van trobar a faltar més aportació de Damian Lillard, autor de 19 punts i 6 rebots, però que va sumar cinc pèrdues de pilota. L’ala pivot Meyers Leonard va acabar amb 16 punts, i va ocupar plaça en el titular en lloc d’Enes Kanter.

Entre les claus de la derrota hi ha els errors de Portland en els tirs lliures, que va malgastar 13 dels seus 33 llançaments. “No és possible guanyar un partit amb aquest tipus d’errors des de la línia de personal i més davant un rival com els Warriors, que una vegada aconsegueixen la inspiració encistelladora són imparables", va admetre l’entrenador dels Trail Blazers, Terry Stotts.