PRIMER ANY IMPACTANT A L'NBA

Doncic segueix els passos de Magic Johnson

El jugador eslovè iguala els set triples dobles com a 'rookie' de la llegenda dels Lakers

aguasch46366617 dallas mavericks forward luka doncic smiles as time expires 181227121748

aguasch46366617 dallas mavericks forward luka doncic smiles as time expires 181227121748 / LM Otero

2
Es llegeix en minuts

En cada partit que juga, Luka Doncic acumula mèrits per coronar-se com el 'Rookie de l’any' a l’NBA. Més enllà de la trajectòria delsDallas Mavericks, descartats ja per a la lluita dels ‘play-off’, que van caure davant delsSacramento Kings (121-125), el jugador eslovè, de 20 anys, va tornar a oferir una altra exhibició individual, i va sumar el seu setè triple doble de la temporada a la lliga, igualant la mítica figura de Magic Johnson com a tercer ‘rookie’ amb més triples dobles de la història, després de Ben Simmons (12) i Oscar Robertson (27), i el que més n’ha aconseguit amb menys de 21 anys.

Doncic va acabar el partit amb 28 punts, 12 rebots i 12 assistències en 36 minuts, tot i que els seus brillants números, només entelats pel seu pèssim dia des del triple (0 de 9), van ser claus per mantenir-se a Dallas en un partit competit de principi a final, que es va assegurar el Sacramento en els últims instants, cosa que encara li deixa una escletxa d’arribar als ‘play-offs’.

Fa només quatre dies, Doncic ja va deixar una altra de les seves nits màgiques a la pista delsWarriors, ja que amb un altre triple doble (23 punts, 11 rebots, 10 assistències) va ser decisiu per ajudar els Mavericks a aconseguir una victòria a casa (91-126), traient elsGolden State del lideratge de la Conferència Oest.

Elogis de Nash

Doncic ja ha deixat algunes pàgines per a la història en els seus primers passos a la lliga nord-americana. Aquesta temporada es va convertir en el primer adolescent (menor de 20 anys) a aconseguir dos triples dobles a l’NBA, superant la marca de LeBron James, i en el primer a aconseguir-ho anotant més de 30 punts, deixant enrere un altre rècord de precocitat del 'King' James, que va firmar una gesta similar amb 20 anys i 100 dies, pels 19 i 334 dies de l’eslovè.

Notícies relacionades

El principiant delsMavericks  és el setè ‘rookie’ a la història que va firmar un triple doble amb 35 punts unint el seu nom al d’autèntiques llegendes de la lliga com Michael Jordan, Stephen Curry, Oscar Robertson, Jerry West, Elgin Baylor i Jason Kidd. Tots són jugadors que han ingressat al Saló de la Fama de l’NBA.

A la llista d’admiradors de Doncic s’hi ha afegit en les últimes hores un jugador com Steve Nash, amb dos MVP en el seu palmarès, rendit al talent de l’eslovè, segons explicava en una entrevista publicada pel 'Dallas Morning News'. “És un jugador únic i ja històric per a l’edat que té “, afirma Nash, ja retirat i convertit en un dels propietaris del Mallorca de futbol. “És un fenomen, un increïble jugador de bàsquet. Té fonaments, habilitat, mida, sentiment. Pot fer moltes coses en una pista de bàsquet i té un repertori molt ampli i molt versàtil”.