ESPANYOLS A L'NBA

Marc Gasol destrossa Lebron James

El jugador català va ser clau en el triomf dels Raptors de Toronto davant dels Lakers per 111 a 98

gasol

gasol / Frank Gunn (AP)

1

Marc Gasol va disfrutar amb els Raptors de Toronto de la victòria (111-98) davant Los Angeles Lakers, comandats per Lebron James, i es va convertir en el millor espanyol en la jornada de l’NBA. Gasol, que va continuar de titular, va ser decisiu en el joc ofensiu durant la primera part del partit davant dels Lakers, als quals van deixar a tocar de l’eliminació dels ‘play-off’.

L’internacional espanyol va disputar 26 minuts, durant els quals va anotar 15 punts (12 en la primera part), que van ser decisius perquè els Raptors arribessin al descans amb l’avantatge parcial de 65-54. El jugador de Sant Boi, que va acabar com a quart encistellador dels Raptors, va anotar 5 de 10 tirs de camp, incloent-hi 2 de 4 triples, i va ser perfecte (3-3) des de la línia de personal. Gasol va imposar el seu poder dins de la pintura al capturar set rebots, cinc de defensius, i va donar quatre assistències. A més, va recuperar dues pilotes, en va perdre dues més i va cometre tres faltes personals.

D’altra banda, Ricky Rubio va seguir sense tenir la seva millor inspiració encistelladora, però sí que va fer una bona tasca en la direcció de l’atac dels Jazz de Utah, que van derrotar per 120-100 els Timberwolves de Minnesota. Rubio va disputar 22 minuts, en què va aconseguir vuit punts anotant només un de set tirs de camp (un triple de dos intents), però va maquillar la seva producció amb els cinc punts que va aconseguir al llançar sis tirs lliures.

El tercer jugador espanyol que també va guanyar va ser el jove ala pivot Juancho Hernangómez, que va sortir de reserva amb els Nuggets de Denver en el partit que van guanyar per 100-99 davant dels Mavericks de Dallas. Hernangómez va jugar sis minuts amb una aportació de dos punts, anotant 1 de 2 tirs de camp, dos rebots defensius i un tap.