sorpresa a la nba

Pau Gasol abandona els Spurs i apunta els Bucks

El pivot català rescindeix el contracte amb els texans davant la falta total de minuts

zentauroepp43040977 san01  san antonio  estados unidos   22 04 2018    el jugado180423000042

zentauroepp43040977 san01 san antonio estados unidos 22 04 2018 el jugado180423000042 / William Abate

2
Es llegeix en minuts

Pau Gasol ha decidit tallar amb San Antonio Spurs. El pivot de Sant Boi, de 38 anys, ha arribat a un acord amb la franquícia texana per rescindir el contracte i convertir-se en agent lliure. La seva pròxima destinació, segons les veus acreditades de la lliga nord-americana, seran els Milwaukee Bucks, líders de la conferència Est.

La falta total de minuts a l’equip de San Antonio dirigits per Gregg Popovich han empès a Gasol a provar una nova aventura en el tram final de la seva carrera a l’NBA. L’internacional espanyol s’havia queixat d’aquesta absència de rellevància fa pocs dies. “És decebedor perquè crec que encara puc aportar”, va dir després d’un partit en què no va jugar ni un minut. 

Gasol s’ha perdut 28 partits en aquesta temporada per una fractura al peu per estrès. Després de la recuperació, el seu paper a l’equip ha resultat insignificant. Una situació inèdita en la seva carrera. Només 12,2 minuts de mitjana en què ha fet una mitjana de 4,2 punts i 4,7 rebots. Res a veure amb els 17,1 punts, 9,2 rebots en 33,5 minuts al llarg de la seva carrera. 

Retrobament amb Mirotic

El jugador català va confirmar la seva marxa dels Spurs a través de les xarxes socials i ara planeja integrar-se a la disciplina dels Bucks, on tindria opcions de lluitar pel seu tercer anell de l’NBA. A Milwaukee es retrobaria amb Nikola Mirotic, amb qui ja va coincidir en els Chicago Bulls durant un parell de temporades, a més de ser companys de selecció. Milwaukee suma 47 victòries i només 14 derrotes sota l’atlètic lideratge del grec Giannis Antetokounmpo, un dels candidats al MVP.

Notícies relacionades

A San Antonio, Gasol tenia encara contracte durant la resta d’aquesta temporada i la següent. De la vigent li quedaven per cobrar 3,6 milions de dòlars i en tenia garantits 6,7 del curs següent, per tant deixaria de percebre un total de 10,3 milions. Es desconeix si cobrarà una part proporcional d’aquesta quantitat.

Gasol va reconèixer recentment que la manera actual de jugar-se a l’NBA no el beneficia. “La realitat és que la lliga està canviant molt. S’està portant un joc de molt petits. És difícil veure equips amb dos grans a la pista. Això limita molt les opcions per als jugadors grans. Però crec que puc continuar contribuint a un alt nivell”, va indicar.