La lliga nord-americana

NBA: resum de l'última jornada

Les victòries dels Warriors i els Mavericks, totes dues amb remuntades, van ser el més destacat del campionat

Feb 10, 2019; Oakland, CA, USA; Miami Heat center Bam Adebayo (13) dunks the ball above Golden State Warriors center DeMarcus Cousins (0) during the fourth quarter at Oracle Arena. Mandatory Credit: Kelley L Cox-USA TODAY Sports

Feb 10, 2019; Oakland, CA, USA; Miami Heat center Bam Adebayo (13) dunks the ball above Golden State Warriors center DeMarcus Cousins (0) during the fourth quarter at Oracle Arena. Mandatory Credit: Kelley L Cox-USA TODAY Sports / Kelley L Cox (USA TODAY Sports)

2
Es llegeix en minuts

Els Warriors de Golden State i els Mavericks de Dallas es van convertir en protagonistes de la jornada de l’NBA gràcies a les seves respectives remuntades, mentre que els Sixers de Filadèlfia es van exhibir davant dels devaluats Lakers de Los Angeles. L’aler Kevin Durant va aconseguir 39 punts, que el van deixar com a líder encistellador dels Warriors, que van viure fins al final el suspens abans d’assegurar-se la victòria per 120-118 davant els Heat de Miami.

Els Warriors (40-15) van sumar la seva quarta victòria consecutiva, amb la qual s’asseguren al primer lloc de la Conferència Oest i la segona millor de la Lliga, només superats pels Bucks de Milwaukee (41-14), que són líders en la Conferència Est. L’escorta Klay Thompson va aportar 29 punts i el base Stephen Curry25 més per a l’equip de Golden State, que s’assegura arribar al descans del Cap de Setmana de les Estrelles com el favorit a revalidar el títol de campió de l’NBA.

Bon paper de Damian Lillard 

Els Trail Blazers (33-22), tercers en la Divisió Nord-oest, van tenir com el seu millor encistellador Damian Lillard, amb 30 punts. Lillard va anotar 21 dels seus 30 punts en l’última meitat del tercer quart per ajudar els Trail Blazers a situar-se amb avantatge (96-81) abans de la remuntada dels Mavericks (102-101). Jusuf Nurkic va aconseguir un doble-doble de 18 gols i 10 rebots, que tampoc van impedir la derrota dels Trail Blazers. El pivot camerunès Joel Embiid va aconseguir un doble-doble de 37 punts i 14 rebots per al triomf dels Sixers per 143-120 davant dels devaluats Lakers.

Els Sixers (36-20), amb dues victòries consecutives després de l’aconseguida davant dels Lakers aquesta última jornada de forma clara (143-120), es mantenen segons en la Divisió Atlàntic i quarts en la Conferència Est. L’aler Tobias Harris, una de les noves adquisicions dels Sixers, va anotar 22 punts en tot just el seu segon partit amb l’equip de Filadèlfia. Mentrestant, J.J. Redick va afegir 21 punts per als Sixers, que han guanyat dos partits seguits després d’aconseguir els serveis de Harris i de quatre jugadors més en la data límit de traspassos.

Els Lakers, en crisi

Els Lakers (28-28), penúltims en la Divisió Pacífic, van tenir com a líder encistellador l’aler-pivot Kyle Kuzma, que va aconseguir 39 punts. El pivot reserva Javale McGee va aportar un doble-doble de 21 punts i 13 rebots i l’aler Brandon Ingram en va encistellar 19 per als Lakers. Lebron James es va acostar al triple-doble a l’aconseguir 18 punts, 10 rebots i nou assistències, en el que va ser el seu primer duel davant dels Sixers des que aquest equip, l’estiu passat, va intentar, sense èxit, el seu fitxatge com a agent lliure.

Notícies relacionades

L’aler-pivot principiant Marvin Bagley va sortir de la banqueta i va aconseguir 32 punts i sis rebots per als Kings de Sacramento, que van batre per 117-104 els Suns de Phoenix, que acumulen 14 derrotes seguides. Amb la seva victòria, els Kings van posar la seva marca en 30-26 i marxen tercers en la Divisió Pacífic i novens en la Conferència Oest, mig joc per darrere de Los Angeles Clippers, que ocupen el vuitè lloc, l’últim que dona dret a estar en els ‘play-off’.

El pivot montenegrí suís Nikola Vucevic va aportar un doble-doble de 19 punts i 12 rebots com a líder dels Magic d’Orlando, que van guanyar a domicili (108-124) els Hawks d’Atlanta i van aconseguir el segon triomf consecutiu.