EL TANCAMENT DEL MERCAT

Marc Gasol canvia Memphis per Toronto

Els Grizzlies traspassen el pivot barceloní de 34 anys a un dels aspirants a l'anell

aguasch46844612 ame8911  memphis  estados unidos   05 02 2019   marc gasol d190206135651

aguasch46844612 ame8911 memphis estados unidos 05 02 2019 marc gasol d190206135651 / KAREN PULFER FOCHT

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

La intensa relació de Marc Gasol amb els Grizzlies durant l’última dècada ha arribat a la fi aquest dijous amb la fredor que solen acompanyar els traspassos a l’NBA. El pivot de Sant Boi, de 34 anys, deixarà l’equip en què ha jugat tota la seva carrera a l’NBA, en concret des del 2008, per anar als Toronto Raptors, un dels ferms aspirants aquest any en la Conferència Est a lluitar per l’anell, a canvi de l’arribada de Jonas Valanciunas, C.J. Milers i Delon Wright i una elecció de segona ronda en el ‘draft’ del 2024, segons va avançar Adrian Wojnarowski d’ESPN.

El traspàs, pendent només de fer-se oficial, donarà un nou impuls a la carrera de Marc Gasol quan semblava esllanguir-se. El tancament del mercat va portar també el pivot hispanomontenegrí Nikola Mirotic dels New Orleans Pelicans a uns Milwaukee Bucks que lluitaran per tot a l’Est.  

En un altre traspàs sonat, Mirotic deixa els New Orleans Pelicans per marxar als Milwaukee Bucks

La negociació dels responsables de Memphis amb la franquícia canadenca va acabar concretant-se aquest dijous en el límit del tancament dels mercats, quan tots els indicis apuntaven a un acord pràcticament tancat amb els Charlotte Hornets. La certesa que podria produir-se un traspàs va fer que Marc es quedés a la banda aquest dimarts en el partit davant els Timberwolves. Quan el jugador va trepitjar la pista va rebre una intensa ovació dels aficionats en reconeixement a tots aquests anys de fidelitat.

Rere els passos de Kawhi

Marc Gasol deixarà els Grizzlies, penúltims classificats en la Conferència Oest, un equip que necessita una reconstrucció, per anar a uns Raptors, segons a l’Est, a una sola victòria delsBucks, que intenten fer un últim pas aquesta temporada i consolidar-se com un dels ferms aspirants al campionat. Els Raptors hauran d’assumir la seva fitxa de 24 milions.

Després d’incorporar aquest estiu una de les peces més cobejades, l’aler Kawhi Leonard, procedent dels Spurs, l’arribada del pivot barceloní suposa un reforç importantíssim per a l’equip de Toronto en la carrera cap al títol.

Malgrat l’excel·lent relació de Gasol amb el propietari de la franquícia, Robert Pera, els Grizzlies han completat l’operació, davant del risc de no obtenir res a canvi aquest estiu si el jugador català es declarava agent lliure per negociar el seu propi futur. Marc Gasol tenia també la possibilitat d’executar una opció per continuar la temporada que ve per 25,5 milions de dòlars.   

Ajudat per Sergio Scariolo

Notícies relacionades

A la plantilla que dirigeix el tècnic Nick Nurse i que compta entre els seus ajudants amb el seleccionador espanyol Sergio ScarioloMarc Gasol es trobarà amb un vell conegut, Serge Ibaka, i amb jugadors de primer nivell com el mateix Leonard, el base Kyle Lowry i l’aler Pascal Siakam.  

En els Grizzlies, on va arribar en un traspàs que va enviar el seu germà Pau als Lakers, Marc Gasol ha construït una brillant carrera, tant a nivell col·lectiu com individual. Amb el lideratge del pivot barceloní i també del base Mike Conley, les dues principals referències de la plantilla de Tennessee, Memphis va disputar els ‘play-off’ durant set anys consecutius des de la temporada 2010-11. Fins i tot va arribar a disputar una final de Conferència (2012-13), en la qual van acabar caient davant dels totpoderosos Spurs. A nivell individual, Marc Gasol va ser elegit tres vegades per disputar l’All-Star i també va ser escollit com a Millor Defensor de l’Any el 2013.

Victòria del conjunt canadenc

<strong>Serge Ibaka</strong> va viure una jornada especial al ser de nou partícip d’un altre triomf dels Raptors de Toronto i d’haver rebut abans la bona notícia de tenir com a futur company el pivot Marc Gasol. El seu equip va derrotar els Hawks d’Atlanta per 101 a 109.