GREU CONTRATEMPS

Pau Gasol pateix una fractura en un peu

Els metges dels Spurs descobreixen la lesió després que les molèsties persistissin i li donen la baixa indefinida

jdomenech45574238 los angeles lakers forward lebron james  right  shoots as sa181129095047

jdomenech45574238 los angeles lakers forward lebron james right shoots as sa181129095047 / Mark J Terrill

1
Es llegeix en minuts
Efe

La incògnita sobre la lesió que pateix el veterà pivot espanyol Pau Gasol, dels Spurs de San Antonio, va quedar aclarida després que l’entrenador de l’equip texà, Gregg Popovich, va confirmar que serà baixa indefinida després de patir una fractura per estrès al peu esquerre.

Gasol, que aquesta nit s’ha perdut el dotzè partit consecutiu amb els Spurs, que han jugat davant dels Timberwolves de Minnesota i en què han sigut apallissats per 128-89, havia començat a entrenar-se abans de tornar a sentir molèsties, fet que va fer que els doctors l’examinessin de nou i descobrissin la fractura.

El jugador de Sant Boi, que disputa la dissetena temporada com a professional de l’NBA, d’acord amb Popovich, havia fet alguns treballs a la pista malgrat els dolors.

Bota de protecció

"Després de sentir les molèsties, l’equip va decidir que tingués una segona opinió amb els doctors, i aquests van diagnosticar que es tractava d’una fractura per estrès", va declarar Popovich. "Això és el que em van dir, així que suposo que no és cap secret".

Popovich també va informar que els doctors van tornar a posar-li la bota de protecció que havia portat posada abans de començar les tasques a la pista d’entrenament.

Gasol, de 38 anys, ha jugat de manera controlada com a reserva dels Spurs des que va començar la seva tercera temporada amb l’equip texà, i té mitjanes de 6,8 punts i 6,1 rebots, que són els més baixos de la seva carrera professional.

Dante Cunningham (Spurs) anota en presència de Dario Saric (Wolves). / BRAD REMPEL (USA TODAY)

Nit pèssima

La mala notícia va acompanyar una nit pèssima amb l’àmplia derrota a Minnesota per 39 punts de diferència, que va començar a gestar-se a partir del segon quart (29-9) i es va anar ampliant fins al final. En l’últim període, els quintets titulars ja estaven establerts a la banqueta.

Notícies relacionades

Robert Covington va anotar 21 punts en els tres primers quarts i es va convertir en el principal estilet dels Wolves. El dominicà Karl Anthony-Towns va aconseguir un doble doble de 16 punts i 11 rebots i el reserva Derrick Rose va fer 16 punts.

Minnessota va aconseguir equilibrar el balanç de victòries i derrotes (11-11) a costa dels Spurs (10-11), penúltims en la Divisió Sud-Oest, en una situació insòlita per a l’equip de Popovich. El seu líder encistellador va ser el reserva Jakob Poeltl, amb 14 punts, seguit per Quincy Pondexter (13) i Marco Bellinelli (11).