El jugador català lidera el triomf del seu equip contra els Nuggets

marc-gasol

marc-gasol / Brandon Dill (AP)

3

Marc Gasol, que va tornar a mostrar la seva condició de líder per guiar els Grizzlies de Memphis a un nou triomf, va ser el millor jugador espanyol en la jornada de l’NBA. Gasol va aconseguir un doble doble de 20 punts i 12 rebots –nou de defensius– com a líder de l’atac dels Grizzlies, que van guanyar 89-87 els Nuggets de Denver, que van veure frenada una ratxa de cinc triomfs consecutius.

El mitjà dels germans Gasol va liderar l’atac en 36 minuts de joc, ja que va anotar 6 de 13 llançaments de camp, inclòs 1 de 2 triples, 7 de 7 des de la línia de personal, inclosos els dos que va fer quan faltaven 4,6 segons per al final del partit i que van assegurar la victòria dels Grizzlies (6-4), que tornen a compartir lideratge amb els Spurs de San Antonio a la Divisió Sud-Oest.

Hernangómez, va perdre

El derrotat en el partit va ser Juancho Hernangómez, que va jugar 22 minuts com a reserva dels Nuggets i va acabar amb set punts en el seu historial, després d’anotar 3 de 6 llançaments de camp, inclòs un triple de quatre intents, i no va anar a la línia de personal. L’exjugador de l’Estudiantes va tenir presència dins de la pista, ja que va capturar cinc rebots –dos de defensius–, i va fer un tap.

Un altre home alt, Serge Ibaka, va mantenir el seu gran moment de forma i amb un doble doble va tornar a ser factor guanyador en el triomf a domicili que van aconseguir per 105-114 els Raptors de Toronto contra els Kings de Sacramento. Ibaka va aconseguir un doble doble de 14 punts i 14 rebots –11 de defensius–, que el van deixar líder de l’equip en aquesta faceta del joc, en 28 minuts que va tenir com a titular.

Triomf de Ricky

Malgrat no estar encertat de cara a cistella, l’aportació de Ricky Rubio en el treball d’equip li va permetre guiar els Jazz d’Utah a la victòria per 117-102 contra els Mavericks de Dallas. El jugador català va continuar amb els seus problemes en els llançaments de camp, però va fer una gran tasca d’equip a l’aconseguir un doble doble de 10 punts, 12 assistències i 5 rebots defensius en 37 minuts de joc.

Tampoc va brillar en l’ofensiva Nikola Mirotic, però va fer una bona tasca dins de la pista i va ajudar els Pelicans de Nova Orleans a vèncer per 107-98 els Bulls de Chicago i van trencar la ratxa de sis derrotes consecutives. Mirotic es va quedar amb 9 punts i 15 rebots, inclosos 13 de defensius, en 30 minuts, en què va anotar 4 de 14 llançaments de camp, inclòs 1 de 8 triples, va fer una assistència, va fer un tap, va perdre quatre pilotes i va cometre una falta personal contra el seu exequip, els Bulls, que l’hivern passat el van traspassar als Pelicans.

Ricky Rubio, en plena lluita pel partit / george frey (EFE)

Álex Abrines va ajudar els Thunder d’Oklahoma City a vèncer a domicili per 86-95 els Cavaliers de Cleveland amb 9 punts en 26 minuts, ja que va encistellar 3 de 12 llançaments de camp (3 de 10 triples) per als Thunder (6-4), tercers en la Divisió Nord-Oest, a més de recuperar una pilota i cometre una falta personal. José Manuel Calderón també va poder disfrutar del triomf amb el seu equip dels Pistons de Detroit, que van vèncer de visitants per 96-103 els Magic d’Orlando i van trencar ratxa de cinc derrotes consecutives. Calderón va jugar 13 minuts com a reserva i se’n va anar sense punts, ja que va fallar l’únic intent de llançament a cistella que va fer, que va ser un triple.

Pau, lesionat

Pau Gasol, amb molèsties al peu dret, no va jugar amb els Spurs de San Antonio el partit que van perdre de visitants per 95-88 contra els Heat de Miami. Gasol no ha tingut gaire activitat des de l’inici de temporada, ja que ha jugat 17,4 minuts de mitjana amb els Spurs i el seu lloc va ser ocupat pel jove austríac Jakob Pöltl. Des del començament de la temporada, Gasol té mitjanes de 6,8 punts i 6,1 rebots amb els Spurs.