L'INICI DE L'NBA

LeBron James debuta amb derrota

Els Trail Blazers vencen els Lakers per 128 a 119

SDX24. PORTLAND (ESTADOS UNIDOS), 19/10/2018.- El jugador de los Lakers de Los Ángeles LeBron James abandona el campo de juego tras el partido de la NBA disputado contra los Trail Blazers de Portland en el Moda Center en Portland (Estados Unidos) el 18 de octubre de 2018. EFE/ Steve Dipaola PROHIBIDO SU USO A SHUTTERSTOCK

SDX24. PORTLAND (ESTADOS UNIDOS), 19/10/2018.- El jugador de los Lakers de Los Ángeles LeBron James abandona el campo de juego tras el partido de la NBA disputado contra los Trail Blazers de Portland en el Moda Center en Portland (Estados Unidos) el 18 de octubre de 2018. EFE/ Steve Dipaola PROHIBIDO SU USO A SHUTTERSTOCK / STEVE DIPAOLA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La combinació dels bases Damian Lillard i el canadenc Nik Stauskas, juntament amb l’escorta CJ McCollum, va ser la clau de l’atac balancejat dels Trail Blazers de Portland, que van derrotar per 128-119 els Lakers de Los Angeles, amb la seva estrella, l’aler LeBron James, al capdavant, en el debut per als dos equips en la nova temporada de l’NBA.

James, que inicia una nova etapa en la seva carrera professional, amb el tercer equip diferent de la seva llegendària carrera, després de fer-ho anteriorment amb els Cavaliers de Cleveland i els Heat de Miami, abans del partit ja havia advertit que es tractava d’un "llarg procés". La resposta a aquesta realitat la van donar immediatament els Trail Blazers, que amb Lillard de gran líder en la direcció del joc i de l’ofensiva, van ser sempre superiors com a equip i també en l’apartat individual.

Els èxits del passat

Notícies relacionades

Com a equip, els Trail Blazers van aconseguir un 44% d’encert (44-100) en els tirs de camp i el 35% (13-37) de triples, comparats amb el 48% (45-93) i el 23% (7-30), respectivament, dels Lakers, que van agafar 46 rebots (Portland, 54). ‘El Rei’ no va defraudar i va començar la seva etapa al capdavant dels Lakers amb dues esmaixades espectaculars a l’inici del partit, però el seu doble doble de 26 punts i 12 rebots no va ser suficient a l’hora d’assegurar-se un debut victoriós.

Però James, que l’estiu passat va firmar amb els Lakers un contracte per quatre temporades i 153 milions de dòlars, després d’haver guanyat tres títols de Lliga –dos amb els Heat i altre amb els Cavaliers– i arribar a vuit finals de l’NBA consecutives, va comprovar que els seus nous companys, una barreja de veterans i de joves talents com ara Brandon Ingram, Lonzo BallKyle KuzmanJosh Hart i el ‘rookie’ Moe Wagner, tenen un llarg camí per recórrer.