LES FINALS DE LA NBA

Els Celtics destrossen els Cavaliers

El conjunt de Boston pren avantatge en el primer partit per al ceptre de l'Est gràcies a Jaylen Brown

BOSTON, MA - MAY 13: Jaylen Brown #7 of the Boston Celtics is defended by LeBron James #23 and Kyle Korver #26 of the Cleveland Cavaliers during the first quarter in Game One of the Eastern Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at TD Garden on May 13, 2018 in Boston, Massachusetts.   Adam Glanzman/Getty Images/AFP

BOSTON, MA - MAY 13: Jaylen Brown #7 of the Boston Celtics is defended by LeBron James #23 and Kyle Korver #26 of the Cleveland Cavaliers during the first quarter in Game One of the Eastern Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at TD Garden on May 13, 2018 in Boston, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP / Adam Glanzman (AFP)

1

L’escorta Jaylen Brown va aportar 23 punts i 8 rebots, que el van deixar al capdavant de l’atac dels Celtics de Boston, que van vèncer per 108-83 els Cavaliers de Cleveland en el primer partit de l’eliminatòria de les finals de la Conferència Est que disputen al millor de set per segona temporada consecutiva. La victòria va donar als Celtics l’avantatge d’1-0 en la sèrie que disputen al millor de set. El segon partit es jugarà dimarts vinent al mateix escenari del TD Garden de Boston.

Juntament amb Brown, l’aler pivot Marcus Morris, que va sortir de titular, va aportar un doble doble de 21 punts i 10 rebots, mentre que el pivot dominicà Al Horford va aconseguir 20 punts més i va capturar 6 pilotes sota els cèrcols. Horford va sorgir com el jugador decisiu en l’atac dels Celtics durant la primera part, quan van assolir la gran diferència al marcador que els Cavaliers ja no van poder remuntar.

Un Lebron gris

Aquesta vegada, la figura de l’aler estrella Lebron James no va ajudar els Cavaliers, ja que només va aportar 15 punts, segon màxim encistellador de l’equip, però després d’anotar només 5 de 16 llançaments de camp, i va fallar els cinc intents que va fer des de fora del perímetre. James, que va jugar 36 minuts, va anotar 5 de 6 llançaments de personal, va capturar 7 rebots defensius, va donar 9 assistències i va fer 2 taps, però va perdre en 7 ocasions la pilota, que es va convertir en un altre dels punts febles que va tenir durant el partit.

Els Celtics ja havien decidit el partit des del primer quart a l’acabar-lo amb un parcial de 36-18 i se’n van anar al descans amb 26 punts d’avantatge (61-35), que va ser decisiu, ja que els Cavaliers no van tenir mai l’oportunitat d’intentar la remuntada o de ficar-se en el partit.