DECLARACIÓ CONTUNDENT

LeBron James: "Soc un negre amb molts diners i la paraula 'negrata' a casa meva"

L'estrella dels Cavaliers torna a criticar Trump i es reafirma en la seva lluita contra el racisme

1
Es llegeix en minuts

"Soc un home negre amb un munt de diners i una casa a Brentwood, i vaig tenir la paraula negratapintada a la porta de casa, per la qual cosa encara tinc molta feina per fer". Parla LeBron James, una de les grans estrelles de la NBA. I ho fa sabent tot el que queda per lluitar per acabar amb el racisme.

Ell ho ha viscut en primera persona i l'hi explica al periodista Cari Champion en un programa de l'ESPN. Al seu costat hi ha Kevin Durant. Tots dos coincideixen en la necessitat de canviar la societat. "No importa com de lluny arribis, sempre hi ha persones que et volen fer saber que encara estàs per sota d'ells. El que et queda és cedir davant ells o, ¿saps què? pintar la porta i fer-la més alta", apunta LeBron mentre recorda que fa un any li van fer una pintada racista a la porta de casa.

Líder moral

Notícies relacionades

L'estrella dels Cavaliers és un dels líders del Black Power del segle XXI, un moviment que lluita pels drets dels afroamericans. I ho ha tornat a demostrar al passeig en UBER emès per l'ESPN. La seva implicació amb el moviment és màxima. Tot i que no el va començar ell, LeBron no va dubtar a unir-se a la lluita que va iniciar Colin Kaepernik a la NFL agenollant-se quan sonava l'himne dels Estats Units

La seva pugna és constant, com les crítiques al president del país, Donald Trump, de qui s'ha tornat a recordar en l'entrevista amb Champion. "Si bé no podem canviar el que surt de la boca d'aquest home, podem seguir alertant les persones que ens miren, que ens escolten: aquest no és el camí", ha manifestat el jugador mentre explicava que era el moment de canviar les coses. Perquè "no importa quants diners tinguis, com de famós siguis o quanta gent t'admiri, ser negre a Amèrica és dur". I això és inadmissible.