Durant condueix els Warriors al títol de la NBA

L'anell es va decidir en el cinquè partit, en què els Cavaliers van certificar la derrota

MMD17 OAKLAND (ESTADOS UNIDOS) 13/06/2017.- Stephen Curry (c), de los Warriors de Golden State, alza el trofeo de campeones tras vencer a los Cavaliers de Cleveland en el quinto partido de las Finales de la NBA en el pabellón Oracle Arena de Oakland, California (Estados Unidos) el 12 de junio de 2017. EFE/Monica M. Davey

MMD17 OAKLAND (ESTADOS UNIDOS) 13/06/2017.- Stephen Curry (c), de los Warriors de Golden State, alza el trofeo de campeones tras vencer a los Cavaliers de Cleveland en el quinto partido de las Finales de la NBA en el pabellón Oracle Arena de Oakland, California (Estados Unidos) el 12 de junio de 2017. EFE/Monica M. Davey / MONICA M. DAVEY (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L'aler Kevin Durant, amb 39 punts, va liderar l'atac guanyador i balancejat dels Warriors de Golden State que es van imposar per 129-120 els Cavaliers de Cleveland en el cinquè partit de les Finals de la NBA i es van proclamar nous campions. Els Warriors van guanyar 4-1 la sèrie al millor de set i van aconseguir el segon títol en les últimes tres temporades tenint en tots els duels els Cavaliers, que en la passada es van proclamar campions després de remuntar un desavantatge d'1-3.

Durant, que va jugar la seva primera temporada amb els Warriors després d'abandonar els Thunder d'Oklahoma City per convertir-se en agent lliure, va tornar a ser l'home decisiu en l'atac dels Warriors a l'anotar 14 de 20 tirs de camp, inclosos 5 de 8 triples, i va estar perfecte 6-6 des de la línia de personal. L'aler estrella dels Warriors també va capturar set rebots i va repartir cinc assistències per ser nomenat guanyador del premi de Jugador Més Valuós (MVP) de les finals. Així, es va convertir en el tercer jugador en la història de la NBA que en les seves primeres finals aconsegueix el premi de MVP i s'uneix a Magic Johnson i Michael Jordan.

"TEMPORADA DE SOMNI"

"Ha sigut una temporada de somni i tot l'equip es mereix el premi", va declarar Durant. "Increïble la manera com es treballa en aquest equip i com lluitem tots units". A més de Durant, el base Stephen Curry també va ser decisiu amb un doble-doble de 34 punts, 10 assistències, sis rebots i tres recuperacions de pilota, mentre que l'escorta reserva Andre Iguodala va sorgir de nou com el factor sorpresa i guanyador a l'aconseguir 20 punts després que Klay Thompson va tornar a fallar amb només 11 punts al fallar nou de 13 tirs de camp. L'ala pivot Draymond Green, que va mantenir la compostura, també va fer una gran feina d'equip i defensiva a l'aconseguir un doble-doble de 10 punts, 12 rebots, va repartir cinc assistències i va recuperar dues pilotes.

Notícies relacionades

La clau del partit va estar en el segon període quan els Warriors van trencar el partit a favor seu amb ratxa de 21-2 que seria decisiva. Després, en el quart, quan els Cavaliers van intentar la remuntada, Durant va sorgir una vegada més amb el seu millor toc de canell i va anotar 10 punts, inclosos un triple que seria decisiu.

AVANTATGE D'11 PUNTS EN EL DESCANS

Els Warriors van arribar al descans amb l'avantatge d'11 punts (71-60), que mai més van perdre, encara que els Cavaliers es van col·locar diverses vegades a tres punts. Però aquesta vegada a diferència del que va succeir la temporada passada, amb Durant com a estrella, els Warriors van respondre de nou amb ratxes encistelladores que els van assegurar la victòria i van mantenir la tradició que cap equip de la NBA que han estat per sota 0-3 han pogut remuntar.