Stephen Curry versus Lebron James (episodi III)

Els Golden State Warriors i els Cleveland Cavaliers s'enfronten per tercera temporada consecutiva a la final de la NBA

zentauroepp38527030 currydurant170531115731

zentauroepp38527030 currydurant170531115731 / RONALD MARTINEZ

2
Es llegeix en minuts
SERGIO R. OLANDA / BARCELONA

Tots els camins portaven a aquesta final. Golden State Warriors i Cleveland Cavaliers es tornaran a enfrontar en l’última sèrie per l’anell de la NBA. Tercera final consecutiva entre els dos equips, un fet històric. Stephen Curry i Lebron James preparen les seves armes per a una batalla que es preveu acarnissada.

La rivalitat entre els Warriors i els Cavaliers s’ha consolidat a base de finals. El 2015, Lebron James va tornar a Cleveland després d’una etapa gloriosa a Miami per alçar-se campió. Golden State es va imposar en la sèrie final per 4-2 amb un immens Andre Iguodala i va guanyar el títol després de passar-ne 40 de sequera.

La temporada següent, els Warriors van caure derrotats en una altra final contra Cleveland de la forma més dolorosa possible. Després d’una fase regular de rècord, històrica, amb un domini increïble sobre tots els seus rivals que els va portar a tenir el millor balanç de la NBA amb 73 victòries i 9 derrotes, van fracassar a la final. Amb 3-1 al marcador, a falta d’una victòria per repetir títol, els Cavaliers cap capgirar la sèrie i es van endur l’anell (3-4).

Aquesta matinada començarà el tercer episodi de la saga. El nou clàssic de la NBA té diversos comptes pendents per saldar. Els Warriors arriben al moment decisiu de la temporada en forma, campions de la Conferència Oest i invictes en els play-offs (12-0). Els Cavaliers van quedar segons a l’Est per darrere de Boston, però en la fase final del campionat tan sols han cedit un partit, precisament contra els Celtics, fins a arribar a la final.

Curry té un nou soci per recuperar el títol. Kevin Durant va arribar als Warriors per aconseguir l’anell, objectiu que es diu aviat, però que costa un món d’aconseguir. La temporada es va truncar per a ell després de l’All-Star, amb una lesió que li va impedir jugar diverses setmanes.

Durant li dona encara més versatilitat a l’atac dels Warriors. Altura, velocitat, força, tir... Amb l’aler a la pista les opcions ofensives es multipliquen. Golden State destaca per moure la pilota de forma ràpida i fluida, confia en la pissarra i en els tirs dels seus jugadors per anotar.

Amb la seva arribada, Klay Thompson ha perdut focus i no està rendint al màxim. Amb un 12-0 favorable a l’esquena, no sembla ni que sigui necessari, però per aconseguir l’anell tots els membres de la plantilla hauran de mostrar la seva millor versió.

¿Qui és el favorit? Cleveland és el defensor del títol i té Lebron, que juga la seva setena final consecutiva i és el màxim anotador dels play-

Notícies relacionades

offs després de superar la marca de Michael Jordan. Els Warriors han mostrat un domini aclaparador durant tota la temporada i han fulminat els seus rivals en la fase final sense conèixer la derrota.

Golden State no comptarà amb el seu entrenador, Steve Kerr, en el primer partit per una baixa que arrossega des de fa setmanes. No obstant, ha comparegut davant els mitjans. «Ens enfrontem als campions, a qui respectem profundament. No som els favorits».