Pau Gasol firma la seva millor actuació amb els Spurs

El pivot català porta San Antonio amb 21 punts a la seva victòria contra Detroit i trenca la seva mala ratxa a casa

aguasch36253792 san antonio spurs center pau gasol  of spain  yells at a ref161112094105

aguasch36253792 san antonio spurs center pau gasol of spain yells at a ref161112094105 / Darren Abate

1

Pau Gasol va fer valer la seva gran classe i eficàcia encistelladora i amb 21 punts, millor marca d'aquesta temporada, va portar els Spurs de San Antonio a la victòria per 96-86 contra els Pistons de Detroit.

El triomf dels Spurs els va permetre trencar la ratxa de tres derrotes consecutives al seu camp d'AT&T Center, on la temporada passada només en van encaixar una en els 41 partits que hi van disputar.

Aquesta vegada l'entrenador dels Spurs, Gregg Popovich, que abans del partit va afirmar que l'èxit de Donald Trump li "regirava l'estómac", va decidir que Gasol fos més agressiu en el joc ofensiu i també el va integrar com a opció encistelladora, estratègia que va ser tot un èxit.

PARTIT COMPLET

El gran dels germans Gasol va mostrar la seva condició de lideratge dins del camp i va destacar per als Spurs. El jugador de Sant Boi va disputar 36 minuts, el temps més ampli que ha estat a la pista en un partit des que va arribar des dels Bulls, i va respondre amb 10 cistelles de 16 tirs de camp, inclòs un triple de tres intents.

Gasol també va destacar en el joc interior al capturar nou rebots, quatre d'ells defensius, i va donar sis assistències.

"Va ser clau sortir a jugar més agressius que en els partits anteriors i tot l'equip va estar inspirat en la lluita permanent", va declarar Gasol, que va anotar 13 punts en el primer quart. "Era important per a nosaltres trencar la ratxa perdedora com a locals".

ERRÀTIC LEONARD

Gasol havia anotat 20 punts el 30 d'octubre passat quan els Spurs es van enfrontar als Heat de Miami. L'aler estrella Kawhi Leonard va aportar 17 punts després de fallar 13 de 18 tirs de camp, i això va fer més important i decisiva la tasca en atac de Gasol.