Les prediccions donen 21 medalles a Espanya

El centre de dades esportives Nielsen apunta que la delegació espanyola es pot situar a la capital francesa en els nivells obtinguts als Jocs del 1992 a Barcelona, on es van sumar 22 metalls.

Les prediccions donen 21 medalles a Espanya

JORDI GRÍFOL

4
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Els Jocs Olímpics són el gran objectiu de qualsevol esportista professional. Per a alguns, el simple fet de viure uns Jocs ja és un somni. D’altres anhelen la medalla. Amb la cita olímpica cada vegada més a prop, uns 250 esportistes espanyols ja estan classificats i a punt per competir a París, mentre alguns equips i esportistes continuen lluitant pel bitllet. A Tòquio, 326 esportistes (188 homes i 138 dones) van representar Espanya, amb 29 esports i amb 17 medalles (tres ors).

A París, la marxa atlètica, el piragüisme i la vela i els esports d’equip són les grans cartes d’una delegació espanyola que buscarà superar el medaller de Tòquio. Espanya quedaria a París a una sola medalla de la seva millor participació, la de Barcelona-92, on va aconseguir 22 metalls. Així ho indica la predicció de Nielsen, que atorga 21 medalles (sis ors).

Aquesta predicció és un model estadístic basat en els resultats de mundials, europeus i l’evolució de rànquings mundials de tots els esports. I, segons aquest medaller virtual, els Estats Units, la Xina, la Gran Bretanya, el Japó i França lideraran la lluita per les medalles, i Espanya seria onzena en la classificació, una escalada de 10 llocs, ja que a Tòquio va quedar en 22a posició.

LA GRAN ESPERANÇA.

La marxa atlètica serà un dels esports clau per a les esperances nacionals. El Mundial de Budapest de l’agost passat va coronar tant Álvaro Martín com María Pérez. Després d’aquesta gran actuació, la predicció atorga tres medalles en marxa. Martín guanyaria l’or, María Pérez la plata i junts en el relleu podrien sumar la tercera.

En atletisme –amb la selecció per designar–, l’especialista en triple salt Ana Peleteiro (bronze a Tòquio) parteix amb grans opcions de medalla, sobretot després de la ruptura del tendó d’Aquil·les de l’actual campiona olímpica, la veneçolana Yulimar Rojas, que ha dit adeu als Jocs.

El mateix objectiu buscaran Fátima Diame en longitud, Jordan Díaz en triple salt i Mariano García en els 800 metres. La nacionalització de la llançadora de javelina cubana Yulenmis Aguilar eleva les opcions de medalla espanyola en aquesta disciplina.

PIRAGÜISME I vela.

En piragüisme (tres) i vela (dues), Espanya podria aconseguir fins a cinc medalles. El piragüista Saúl Craviotto –bicampió olímpic– afrontarà la seva cinquena participació en uns Jocs amb opcions de medalla, formant quartet amb Marcus Cooper, Carlos Arévalo i Rodrigo Germadeás, plata a Tòquio. El K4-500 femení també ambiciona medalla amb el quartet que va ser bronze al Mundial passat (Teresa Portela, Sara Ouzande, Estefanía Fernández i Carolina García). Tot i que pendents de classificar-se –depenen de la Copa del Món al maig–, Tano García i Pablo Martínez esperen exercir un bon paper en C2-500, campions del món el 2022. També ho faran Antía Jacomé i María Corbera, ja amb bitllet.

En blanc, les prediccions atorguen metalls en 470 mixt i 49er masculí, amb Jordi Xammar i Nora Brugman i Diego Botín i Florian Trittel, respectivament. En rem, malgrat que la predicció no els atorga medalla, repetiran les parelles Jaime Canalejo-Javi García i Aina Cid- Virginia Díaz. Els dos tàndems van aconseguir un sisè lloc en la final de dos sense timoner.

ESPORTS DE CONTACTE I PER EQUIPS.

Martín Molina i Emmanuel Reyes-Pla en boxa, Fran Garrigós en judo i Adrián Vicente i l’actual subcampiona olímpica Adriana Cerezo en taekwondo figuren com a medallistes en la predicció. Els actuals campions olímpics en tir Fátima Gálvez i Alberto Fernández també són una gran carta medallista, igual que el golfista Jon Rahm, que no va poder ser a Tòquio per covid-19, i Carlos Alcaraz, que assegura que preferiria guanyar l’or olímpic a Roland Garros.

Els esports d’equip sempre solen ser garantia de lluita per medalles per a Espanya. Les dues seleccions de futbol parteixen amb grans opcions, especialment el combinat femení, vigents campiones mundials. El waterpolo masculí arriba després de l’or europeu i el bronze mundial, i el femení, amb una plata europea i un bronze mundial.

Los Hispanos i Las Guerreras d’handbol també seran a París després de superar els Preolímpics. Malgrat el mal Europeu del combinat masculí, la predicció els computa com a possibles medallistes.

Notícies relacionades

La selecció de bàsquet masculina encara s’ha de guanyar el bitllet (ho farà al Preolímpic de València del 2 al 7 de juliol), mentre que el combinat femení ja té assegurats els Jocs.

Respecte a l’estiu passat, la predicció ja no confia en les medalles del ciclista David Valero, que va aconseguir una molt meritòria plata en ciclisme de muntanya, o el campió olímpic en escalada Alberto Ginés, encara pendent de classificar-se. També buscaran el somni de la medalla altres esportistes com Laura Heredia, la primera pentatleta espanyola; Iris Tió i Alisa Ozhogina, totes dues en natació artística; Ray Zapata i l’equip de gimnàstica artística o el conjunt de gimnàstica rítmica, entrenat per Alejandra Quereda, plata a Rio 2016. Tots ells comparteixen somnis i sacrificis.

Temes:

eSports