Jocs Olímpics

Biden enalteix els esportistes olímpics dels EUA a través d’una videotrucada

El president dels Estats Units convida els atletes olímpics del país a acudir a la Casa Blanca a la tardor

Biden enalteix els esportistes olímpics dels EUA a través d’una videotrucada
1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, i la seva dona, Jill Biden, han mantingut una videotrucada amb alguns dels representants nord-americans en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, a qui ha elogiat per ser «realment els que representen els Estats Units», especialment a la gimnasta Simone Biles.

En concret, Biden ha posat en relleu la figura de Biles, a qui ha agraït «el coratge» que ha mostrat cap aquells que estan «sota pressió psicològica», segons informa la cadena nord-americana ABC.

Biles va renunciar a competir en la final de gimnàstica per equips en relació amb un problema de «salut mental» i també va renunciar a participar en les finals individuals, excepte una, en la qual va obtenir una medalla de bronze.

«M’he de centrar en la meva salut mental», va dir la quatre vegades campiona olímpica després de la sorpresa de la seva retirada després de completar una de les proves.

Així mateix, el mandatari nord-americà ha remarcat la gesta de la nedadora Katie Ledeckyy, la del corredor Isaiah Jewett i la de Biles per decidir participar finalment en un dels esdeveniments finals en categoria individual.

«Vas tenir el coratge de dir ‘Necessito ajuda, necessito una mica de temps’. I vas donar un exemple a tothom [...]. I ve per on, vas pujar a aquella maleïda biga [d’equilibris]», ha comentat el president.

Així doncs, en relació amb el conjunt de la delegació olímpica nord-americana, Biden ha considerat els seus èxits com «els mèrits que la gent mira en tot el món», més fins i tot que «qualsevol cosa» que pugui fer ell com a president o altres persones de la vida pública.

Segons el president, aquest esdeveniment esportiu ha servit per «restaurar l’ànima» del país «de moltes maneres» i ha convidat els olímpics a acudir a la Casa Blanca a la tardor.

Notícies relacionades

«Necessito una promesa de tots vostès: tots vindran a veure’ns a la Casa Blanca a la tardor», ha dit el president, que ha convidat a fixar una data perquè «la nació pugui veure’ls» i ell mateix pugui «presumir més», recull la cadena CNN.

Per la seva part, la primera dama, Jill Biden, ha manifestat l’«orgull» que provoquen els atletes per tot el que fan per representar la nació.