Missatge del 2020

La resposta d’Ana Peleteiro al líder de Vox que s’ha fet viral després del seu bronze a Tòquio

«L’únic verd que té Galícia són les muntanyes», va respondre en un tuit a Santiago Abascal

peleteiro

peleteiro / INA FASSBENDER/AFP (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Ana Peleteiro ha guanyat aquest diumenge la medalla de bronze en triple salt, la setena d’Espanya als Jocs Olímpics de Tòquio. Així, l’atleta gallega, amb el seu salt de 14.87, ha aconseguit batre el rècord d’Espanya i, a partir de la seva victòria –molt aclamada a les xarxes socials– s’ha viralitzat una resposta antiga a un tuit dirigit al líder de Vox, Santiago Abascal.

Notícies relacionades

En concret, la resposta de l’atleta va ser el juliol del 2020, quan anunciava les dates dels mítings que faria el partit d’extrema dreta a Galícia aquell mateix mes. «Millor queda’t a casa. L’únic que té Galícia verd són les muntanyes. De res», va assenyalar Peleteiro. Ara, el tuit de la medallista ja acumula més de 19 mil ‘m’agrades’ i 1.500 respostes.

Efecte rebot a les xarxes

Però no han sigut pocs els qui han reaccionat a la resposta de la gallega, ja que molts han utilitzat la metàfora després de la seva medalla de bronze: «Medalla d’or a la vida», assenyalava un tuitaire. Fins i tot el periodista Álvaro Ojeda ha donat la seva opinió –en contra– sobre l’apunt de l’atleta.