Ràpida recuperació

Una arquera russa es desmaia en un classificatori de Tòquio per la calor

Abans de l’explosió de la pandèmia, les altes temperatures eren la preocupació més gran per a la celebració dels Jocs

Una arquera russa es desmaia en un classificatori de Tòquio per la calor

Efe / Miguel Gutiérrez

1
Es llegeix en minuts

L’arquera russa Svetlana Gomboeva es va desmaiar aquest divendres per la calor toquiota durant la ronda classificatòria dels Jocs Olímpics de Tòquio, i va recuperar la consciència després de ser atesa per personal sanitari i del seu equip.

Gomboeva, de 23 anys, competeix a la categoria individual i tenia una prova classificatòria les 9.00 del matí (00:00 GMT), quan el mercuri a la capital marcava ja els 30 graus amb una humitat del 60%.

L’arquera es va desplomar després de revisar la seva puntuació final i va haver de ser atesa per personal sanitari i els companys del seu equip, que competeixen sense bandera a través del Comitè Olímpic Rus (COR), segons va recollir el diari esportiu nipó ‘Sports Nippon Anenex’.

Ràpida recuperació

L’escena va ser recollida pels reporters i fotògrafs escollits per assistir a l’esdeveniment, en el marc de les estrictes mesures anti-Covid, que limiten enormement l’accés als esdeveniments que s’estan celebrant a Tòquio sense espectadors.

Gomboeva va recuperar ràpidament la consciència, però va haver de ser treta de la sorra en llitera. L’esportista russa va dir posteriorment en declaracions als periodistes que és la primera vegada que li passa una cosa així i que la humitat hi ha sigut un factor clau.

La russa té programat participar en una eliminatòria per equips el diumenge 25 de juliol i en una prova individual eliminatòria el dijous 29.

Notícies relacionades

Abans de l’explosió de la pandèmia, les altes temperatures que caracteritzen Tòquio en els mesos estivals eren la preocupació més gran per a la celebració dels Jocs.

La calor, la sensació tèrmica de la qual és molt superior a causa de la humitat de l’estiu a la capital japonesa, va ser el factor determinant que va portar els organitzadors a portar fins a Sapporo, al nord de l’arxipèlag, les proves de marató i marxa.