Jocs Olímpics

La delegació espanyola surt cap a Tòquio després d’una última espera

El vol va tenir un retard de set hores a causa de l’elevat pes de l’equipatge i les altes temperatures

La delegació espanyola surt cap a Tòquio després d’una última espera

COE

1
Es llegeix en minuts

El gruix de la delegació espanyola, amb 221 persones, va marxar aquest dissabte cap a Tòquio per participar als Jocs Olímpics, una cita per a la qual han hagut d’esperar un any més per culpa de la pandèmia del coronavirus, i unes hores extra de retard en el vol.

La companyia Iberia va informar a la tarda que el segon vol de l’equip olímpic rumb a la capital japonesa (el primer va sortir dijous amb 130 membres més de la delegació) no podria sortir a les 16.25 h, com estava previst. El retard de set hores es va deure a l’excés de pes i a les elevades temperatures.

En especial, el problema va ser «l’elevat pes dels equips esportius», de prop de 27.000 quilos, a la qual cosa es van sumar les temperatures de més de 40ºC que feia a la tarda a Madrid. Per això, la companyia, en coordinació amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE), va decidir el retard del vol fins que finalment va sortir a les 23.12 h de la nit, amb arribada prevista a les 12 del migdia, hora peninsular espanyola del dia 18.

Durant aquelles set hores, l’equip olímpic espanyol va poder descansar al Premium Lounge Velázquez a la T4S, mentre no perdia el somriure, entretinguts uns esportistes amb els altres, en una espècie de Vila Olímpica inesperada a Barajas.

Notícies relacionades

A través de les xarxes socials, els olímpics van pujar fotos amb companys d’altres disciplines i van mostrar com feien temps durant l’espera. Algun, com el triatleta Fernando Alarza, va estar corrent per la terminal com un entrenament més.

«El nostre equip olímpic és extraordinari. Un veritable luxe. La reacció de tota la delegació davant la llarga espera d’avui a l’aeroport, és digna d’admirar. Gràcies esportistes, tècnics i tota la delegació espanyola per ser sempre exemple per a tothom», va escriure al seu twitter Alejandro Blanco, president del COE, al capdavant de l’expedició juntament amb Victoria Cabezas, secretària general.