Putin promet la victòria de Rússia després de jurar el seu cinquè mandat

Putin promet la victòria de Rússia després de jurar el seu cinquè mandat

ÀLEX BUSTOS

1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

Sis anys més de Vladímir Putin al timó de Rússia van començar ahir. El dirigent rus no canvia gens ni mica el seu rumb i es manté tossut respecte a la guerra rusoucraniana. Ahir, en la investidura, va cridar els seus compatriotes a vèncer junts en el conflicte. "Som una nació gran i unida, i junts superarem tots els obstacles, concretarem tot el que hem planejat, i junts guanyarem", va declarar després de jurar el seu cinquè mandat com a president, cosa que el posicionarà com un dels líders amb més temps en el poder.

Notícies relacionades

Com un tsar de l’antic Imperi Rus, la cerimònia es va fer davant 2.600 convidats a la sala de Sant Andreu, construïda a mitjans del segle XIX com a sala del tron del tsar Nicolau I. El mandatari de 71 anys va pronunciar un breu discurs en una fastuosa cerimònia al Kremlin, el cor del poder rus. En aquest, va recordar els seus soldats que lluiten a Ucraïna des del 2022, a qui va anomenar "herois".

"És un gran honor, una responsabilitat i un deure sagrat", va afirmar Putin sobre el seu cinquè mandat. Tot i que recentment ha donat el vistiplau a assajos amb armament nuclear tàctic davant les "provocacions" de líders occidentals com el president francès, Emmanuel Macron, va assenyalar que no rebutja el diàleg amb Occident i va deixar la pilota a la seva teulada. "Nosaltres no rebutgem el diàleg amb els països occidentals. Depèn d’ells", va dir.