Musk cedeix i acatarà l’ordre del Brasil de bloquejar comptes a X

Musk cedeix i acatarà l’ordre del Brasil de bloquejar comptes a X
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Si recolzes al bàndol que censura la llibertat d’expressió i els fets no ets un woke ni un progressista, ets un tirà". El 9 d’abril, Elon Musk va compartir un mem en el qual denunciava la situació d’X, la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter, al Brasil. El jutge del Tribunal Suprem, Alexandre de Moraes, va ordenar el bloqueig d’un nombre indeterminat de comptes. El milmilionari, autoproclamat un absolutista de la llibertat d’expressió, s’hi va oposar i va activar una ferotge campanya a la plataforma contra el Govern de Lula da Silva i contra la mesura judicial, titllant-la de "dictatorial".

Tan sols una setmana després, Musk ha fet marxa enrere. Els advocats que representen la seva companyia han assegurat al representant de la justícia brasilera que acataran totes les sentències, segons una carta revisada per Reuters. Per tant, la xarxa social bloquejarà els comptes assenyalats, probablement relacionats amb la propagació de contingut d’odi i desinformació. D’aquesta manera, X canvia la seva estratègia i rebutja la confrontació enarborada per Musk. "Com ja va ser comunicat a la policia federal, X Brasil informa que totes les ordres emeses per aquest Suprem Tribunal i pel Tribunal Superior Electoral continuaran sent plenament complertes per X Corp", assegura la carta dirigida a De Moraes.

Notícies relacionades

Amenaça fallida

L’equip d’X al Brasil va assegurar la setmana passada que no podia complir les ordres sense comptar amb la voluntat de l’empresa, amb seu als Estats Units. Musk va assegurar que reactivaria els comptes inicialment bloquejats i va exigir la "dimissió o impugnació" de De Moraes. L’amenaça de Musk no va quedar sense resposta. De Moraes va obrir una investigació contra el segon home més ric del món per una possible obstrucció a la justícia i va advertir que, en cas de no acatar, X serà multada amb més de 18.000 euros diaris.