Trump augura un "bany de sang" si perd les eleccions presidencials

Qualifica d’"ostatges" els detinguts per l’assalt al Capitoli i els garanteix l’indult

Trump augura un "bany de sang" si perd les eleccions presidencials

AP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident dels Estats Units i futur candidat republicà Donald Trump va predir dissabte a la nit que hi haurà un "bany de sang" al país si perd les eleccions del pròxim novembre contra l’actual mandatari, el demòcrata Joe Biden. "Si no surto elegit, hi haurà un bany de sang. Serà un bany de sang per al país", va dir Trump durant un míting a Ohio, el primer que ofereix des que dimarts va aconseguir els delegats necessaris per convertir-se matemàticament en el candidat republicà a la Casa Blanca, segons informa l’agència Efe. Malgrat la contundent declaració, el magnat novaiorquès no va aclarir a què es referia amb aquestes paraules, ja que les va pronunciar enmig d’una manifestació sobre els desafiaments a què fa front la indústria de l’automòbil dels EUA.

Trump, que mai ha volgut reconèixer la seva derrota electoral contra Biden en les presidencials del 2020, està imputat per haver intentat revertir els resultats electorals de fa quatre anys i haver instigat l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021.

Durant el seu discurs a Ohio, el polític republicà va qualificar d’"ostatges" els detinguts per atacar el Congrés i va prometre que els indultarà si al final aconsegueix tornar a la Casa Blanca.

També va repetir la seva retòrica insultant cap als immigrants, a qui va qualificar de "criminals" i fins i tot va posar en qüestió que siguin "persones". "No sé si se’ls pot dir persones. Opino que en alguns casos no són persones, però no puc dir això", va expressar. I va acusar Biden d’haver "apunyalat per l’esquena repetidament els votants afro-nord-americans" a l’atorgar permisos de treball a "milions" d’immigrants.

Resposta de Biden

L’equip de campanya de Biden va respondre amb un comunicat en què va qualificar Trump de "perdedor" i el va acusar també de voler repetir l’assalt al Capitoli. "El poble nord-americà li clavarà una altra derrota electoral aquest novembre vinent perquè continua rebutjant el seu extremisme, la seva afició per la violència i la seva set de venjança", assenyala el missatge dels demòcrates.

El president va aprofitar un sopar a Washington per criticar el seu oponent i va fer broma sobre l’estat de salut mental de Tump. "Un candidat és massa vell i mentalment incapaç de ser president. L’altre soc jo", va dir Biden davant de més de 650 convidats en el sopar del Gridiron Club, al qual van assistir el primer ministre d’Irlanda, Leo Varadkar, el fundador d’Amazon, Jeff Bezos, i el president del consell d’administració de TikTok, Shou Zi Chew.

Notícies relacionades

Trump, igual que Biden, va aconseguir dimarts passat guanyar prou delegats en les primàries per assegurar matemàticament la seva nominació presidencial en la convenció que el Partit Republicà celebrarà el pròxim juliol.

Entre d’altres declaracions polèmiques, el republicà ha promès ser un "dictador" el primer dia del seu mandat i va suggerir que animaria Rússia a atacar els països de l’OTAN que no compleixin les quotes de despesa en defensa.