Eleccions EUA

Mike Pence assegura queno recolzarà la candidatura de Trump

Mike Pence assegura queno recolzarà la candidatura  de Trump

PATRICK SEMANSKY / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exvicepresident dels EUA Mike Pence va anunciar aquest divendres que no recolzarà la nova candidatura a la presidència del republicà Donald Trump, de qui va ser la mà dreta a la Casa Blanca (2017-2021). "No hauria de ser una sorpresa que no penso donar suport a Trump", va dir a la cadena Fox News, informa Efe.

Pence va presentar el juny del 2023 la seva pròpia candidatura per a les presidencials de novembre, però va suspendre la campanya l’octubre de l’any passat perquè assegurava que no era el seu moment. Trump, al seu torn, va veure garantida matemàticament la candidatura a la Casa Blanca aquesta setmana a l’aconseguir dimarts en les primàries de l’estat de Washington prou delegats perquè la convenció del seu partit el proclami entre el 15 i 18 de juliol a Milwaukee.

"Durant la campanya vaig deixar clar que hi havia diferències molt profundes entre nosaltres en una sèrie d’àmbits, i no només en l’exercici dels meus deures constitucionals el 6 de gener" del 2021, va dir Pence amb referència a l’atac al Capitoli, dia que es va negar a seguir les indicacions de Trump per rebutjar els resultats del col·legi electoral que donaven la victòria a Biden. El que va ser el seu vicepresident va apuntar que, "de bona fe", no pot donar-li suport.

Tampoc Nikki Haley

Notícies relacionades

Una altra precandidata republicana, l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU Nikki Haley, tampoc li va donar suport quan es va retirar de la lliça a principis de mes, després de la derrota del superdimarts, i va assegurar que Trump s’hauria de guanyar els que la van votar.

Trump, en canvi, té el suport del Partit Republicà i dels seus líders al Congrés. L’últim, el de Mitch McConnell. Per al legislador, les primàries van demostrar que Trump s’havia guanyat el suport requerit dels votants republicans per ser el candidat del partit.

Temes:

Donald Trump