La UE aprova una llei per evitar el pirateig d’electrodomèstics

La nova norma obligarà fabricants i comerciants a complir estrictes requisits de seguretat informàtica

La UE aprova una llei per evitar el pirateig d’electrodomèstics
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des del televisor fins al rellotge, passant per la nevera o per les càmeres amb què es monitoritzen els nadons. Cada vegada més objectes que formen part del nostre dia a dia porten el cognom intel·ligent. La seva connexió a internet ha obert la porta a nous usos per als consumidors, però aquesta digitalització dels aparells quotidians també comporta més riscos de ciberseguretat. Si no compten amb prou mecanismes de defensa, ¿què garanteix que no puguin ser atacats i manipulats per infiltrar-se en la nostra intimitat?

Notícies relacionades

Conscient d’això, la UE va aprovar ahir la llei de ciberresiliència, una nova normativa que obligarà els fabricants de hardware i software i els seus comerciants a complir estrictes requisits de seguretat informàtica. Les empreses que operin en territori europeu hauran de certificar la robustesa dels seus productes en totes les fases de la cadena de valor, des del seu disseny i fabricació fins al manteniment. Amb aquesta nova llei, la UE té la missió de reduir el nombre d’incidents informàtics i protegir la privacitat dels consumidors europeus. És per això que els fabricants seran responsables de garantir la ciberseguretat dels seus dispositius durant tot el seu cicle de vida, cosa que els obligarà a desenvolupar actualitzacions que tapin possibles bretxes al llarg dels anys.

La regulació, aprovada en el ple del Parlament Europeu amb 517 vots a favor, 12 vots en contra i 78 abstencions, també vol augmentar la transparència per beneficiar els ciutadans europeus.