Von der Leyen no vol "amics de Putin" ni euroescèptics

Cap dirigent del Partit Popular Europeu gosa postular-se a competir amb l’alemanya en la presidència de la Comissió Europea

Von der Leyen no vol "amics  de Putin" ni euroescèptics
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Cap dirigent del Partit Popular Europeu s’atreveix a postular-se per competir amb l’alemanya Ursula von der Leyen pel lloc de presidenta de la Comissió Europea que, com la resta d’alts càrrecs de la UE, els anomenats topjobs, caldrà renovar després de les eleccions europees del juny vinent. El termini per presentar candidatures dins de la formació conservadora, que coronarà l’alemanya el 6 i 7 de març en un Congrés a Bucarest, van acabar ahir sense que ningú més hagi fet un pas al capdavant. Aclamada pels seus col·legues del grup parlamentari, Von der Leyen marca el to davant la futura possible coalició: només treballarà amb partits proeuropeus, pro OTAN, proucraïnesos i tots aquells que defensin els valors de l’Estat de dret.

Notícies relacionades

¿Significa que si surt elegida no es recolzarà en una coalició de govern de dretes amb el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), en què seuen des d’euroescèptics fins a l’extrema dreta com Vox o els ultraconservadors polonesos del PiS? Cooperar amb els que "vagin contra l’Estat de dret, impossible", i "amb amics de Putin, impossible", va concloure la democristiana alemanya durant una breu compareixença amb el cap de files dels populars a l’Eurocambra, el bavarès Manfred Weber.

Von der Leyen no es casa amb ningú, però sí que apunta que la defensa de la democràcia, de l’Estat de dret, dels valors europeus, d’Ucraïna i combatre els intents de Putin de debilitar i dividir Europa determinaran el resultat de futures possibles coalicions.