El canceller Scholz acudeix a una marxa contra la ultradreta

El canceller Scholz acudeix a una marxa contra la ultradreta

gemma casadevall

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

Milers de persones van participar ahir en una manifestació a Potsdam en contra de la ultradreta, entre elles el canceller alemany, Olaf Scholz, i la titular d’Exteriors, Annalena Baerbock, tots dos residents en aquesta ciutat veïna de Berlín. La marxa va ser convocada per l’alcalde de la ciutat, el socialdemòcrata Mike Schubert, en resposta a les revelacions sobre una reunió entre representants del partit ultradretà Alternativa per a Alemanya (AfD), grups neonazis alemanys i austríacs i alguns empresaris.

En aquesta reunió, celebrada en una vila de Potsdam, es va plantejar expulsar uns dos milions d’estrangers o persones d’origen immigrant, inclosos els que ja van adoptar la nacionalitat alemanya però es consideren "no integrats" .

L’alcaldia de Potsdam va xifrar ens prop d’uns 10.000 participants, mentre que a Berlín va discórrer una altra concentració similar amb uns 25.000 assistents, segons informacions de la televisió pública regional RBB.

A la concentració de Potsdam van acudir tant líders socialdemòcrates, el partit de Scholz, com dels Verds, el partit de la ministra Baerbock, de L’Esquerra i de la conservadora Unió Cristianodemòcrata (CDU). La marxa de Berlín va comptar amb una àmplia representació d’aquests partits i dels activistes mediambientals de Fridays for Future.

Notícies relacionades

La reunió de Potsdam

La investigació Correctiv va revelar que polítics d’AfD van participar a Potsdam al novembre en una trobada organitzada per figures de l’extrema dreta en la qual es van abordar plans per expulsar milions d’estrangers. En el centre de l’esdeveniment hi havia l’austríac Martin Sellner, considerat un dels líders de l’ultradretà Moviment Identitari, que va presentar un "pla mestre" per aconseguir el que certes faccions extremistes anomenen "remigració".