Milei no renovarà a l’Argentina 5.000 contractes públics el 2024

El portaveu presidencial anuncia, a més, que es revisaran més d’un milió de plans socials per detectar irregularitats

Milei no renovarà a l’Argentina 5.000 contractes públics el 2024

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de l’Argentina no renovarà al voltant de 5.000 contractes públics l’any vinent i revisarà més d’un milió de plans socials per detectar-hi irregularitats, segons va informar ahir el portaveu presidencial, Manuel Adorni, que també va anunciar que els contractes públics donats d’alta el 2023 que finalitzin aquest 31 de desembre no seran renovats el 2024, mentre que la resta entraran en un procés de revisió de 90 dies.

En una conferència de premsa a la Casa Rosada, el portaveu va precisar que aquesta mesura afectarà tots els empleats transitoris de l’Administració federal i els de diversos ens públics de l’Argentina, i que només n’estaran exclosos els treballadors de les empreses i les societats estatals.

Quant als plans socials, l’Executiu encapçalat per Javier Milei iniciarà l’auditoria de més d’un milió d’aquests programes, en què 160.000 beneficiaris, emparant-se en els càlculs de les investigacions judicials, podrien estar rebent ajudes de forma "irregular".

Notícies relacionades

D’acord amb el portaveu governamental, aquests plans tindrien un valor total de 10.000 milions de pesos argentins (12,45 milions de dòlars). "Els argentins no han de fer-se càrrec d’aquests diners", va emfatitzar Adorni. L’objectiu del Govern és "transparentar el sistema, que cobrin els que ho necessitin i que [els plans socials] deixin de funcionar com un negoci per als intermediaris i els titulars de les organitzacions socials".

Precisament, es van manifestar una part d’aquestes organitzacions socials i sindicals dimecres a Buenos Aires, coincidint amb el 22è aniversari de les protestes que van tenir lloc el desembre del 2001, que en l’àmbit econòmic van desembocar en el conegut com a corralito bancari, i que en el terreny polític van provocar la dimissió del president radical Fernando de la Rúa. En les mobilitzacions de la setmana passada no hi va participar la Confederació General del Treball (CGT), la poderosa i majoritària federació de sindicats argentins.