El Regne Unit endureix els requisits per obtenir visats

El Govern incrementarà gairebé el 50% el salari mínim que els estrangers hauran de percebre per poder accedir al document

El Regne Unit endureix els requisits per obtenir visats

LUCAS FONT

3
Es llegeix en minuts
LUCAS FONT

El Govern britànic ha anunciat que endurirà els requisits per entregar visats a estudiants i treballadors estrangers, en un intent per reduir l’arribada de migrants al país. L’objectiu és reduir la xifra de migració neta, que va arribar a un nou rècord el 2022 amb 745.000 arribades, en 300.000 persones. «La gent està comprensiblement preocupada per la vivenda, per les cites amb el metge, les places escolars i l’accés a altres serveis públics en les seves comunitats, on la població creix ràpidament», va assenyalar ahir el ministre de l’Interior, James Cleverly, al Parlament.

Cleverly va anunciar un augment de gairebé el 50% en el salari mínim que els treballadors estrangers hauran de percebre per poder accedir a un visat de treball: de les 26.200 lliures anuals (30.567 euros) actuals a les 38.700 lliures (45.150 euros) a partir de l’any vinent. Un augment que no afectarà els treballadors del sector sanitari ni els cuidadors, que van representar gairebé una tercera part dels visats de treball concedits entre el juny del 2022 i el juny del 2023, però que sí que repercutirà en la resta de professions. A més, es reduirà la llista de sectors amb «falta de mà d’obra», on fins ara es podien contractar treballadors estrangers pagant fins i tot un 20% menys del salari mitjà en la seva professió.

L’Executiu britànic també reduirà l’arribada de familiars dependents. A partir de la primavera, els estudiants internacionals no podran portar els seus familiars al Regne Unit, excepte per als alumnes de postgrau en programes d’investigació. Els parents dels treballadors de l’àrea de les cures tampoc tindran dret a visat sota el nou model, mentre que els que sí que rebin el permís legal per mantenir-se al país hauran d’augmentar les contribucions al Servei Nacional de Salut (NHS).

«Augmentem el recàrrec sanitari anual per immigració en un 66%. De les 624 lliures fins a les 1.035 lliures per recaptar de mitjana uns 1.300 milions per als serveis sanitaris», va assegurar Cleverly. Amb aquestes mesures, el Govern pretén tranquil·litzar el sector més dur del Partit Conservador, que va endurir les crítiques contra el primer ministre, Rishi Sunak, després de la publicació de les últimes dades de migració. Entre els seus representants hi ha l’exministra de l’Interior Suella Braverman, que va criticar durament Sunak després de la seva destitució per no haver respost suposadament a les seves peticions i per haver contribuït a l’augment de les arribada de migrants malgrat que el combat contra la immigració va ser una de les principals promeses dels tories en les eleccions del 2019. «Aquestes mesures són un pas en la bona direcció però siguem honestos: arriben massa tard i encara poden anar més lluny», va assegurar l’exministra després de l’anunci.

Notícies relacionades

Enquestes en contra

Quan falten pocs mesos per a les eleccions de l’any vinent, Sunak està mirant d’aconseguir un difícil equilibri entre el discurs dur contra la immigració –destinat a captar els votants més acèrrims del Brexit– i donar una imatge moderada per acontentar els electors més pròxims al centre liberal. Una estratègia que per ara no està fent efecte. Segons una recent enquesta, el partit Reform UK –hereu de l’UKIP de Nigel Farage– seria la tercera força més votada en les eleccions vinents amb un 11% dels vots, quatre punts més que a l’enquesta publicada l’estiu passat. Els conservadors, per la seva banda, perden 3 punts i se situen com a segona força amb el 27% dels sufragis, lluny del 43% del Partit Laborista.

Temes:

Brexit Govern