Impacte de la guerra palestino-israeliana

Onada de protestes a Alemanya per un pla per treure el nom d’Anne Frank a una escola bressol

Onada de protestes a Alemanya per un pla per treure el nom d’Anne Frank a una escola bressol

Archivo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els plans de la localitat de Tangerhütte (est d’Alemanya) de treure el nom d’Anne Frank a una escola bressol han desencadenat una onada de protestes al país a la qual es van afegir diverses organitzacions com el Comitè Auschwitz o la Societat Germanicoisraeliana.

En un comunicat emès per les autoritats de la ciutat, s’afirma que de moment la decisió de donar un nou nom a l’escola bressol no està en l’ordre del dia i expliquen que la idea forma part d’una sèrie de canvis que estan planejats i que es volien il·lustrar amb un nou nom.

El president de la Societat Germanoisraeliana de Magdeburg (est del pais), Tobias Krull, ha dit que un canvi de nom seria un senyal equivocat just en moments de creixent antisemitisme.

El president del Comitè Auschwitz, Christoph Heubner, per la seva banda va dirigir una carta oberta a la ciutat en la qual afirmava que retirar el nom d’Anne Frank era una cosa «que només pot causar temors respecte al futur de la cultura del record».

Descobridors del món

La directora de l’escola bressol havia dit que la història d’Anne Frank com a jove jueva víctima de l’Holocaust era una cosa difícil de transmetre als nens, i l’alcalde de la ciutat, l’independent Andreas Bröhm, va afirmar que, si els pares i els empleats volien un altre nom, això havia de tenir més pes que consideracions polítiques.

Un diari regional havia informat que s’havia decidit canviar el nom d’Anna Frank pel de Weltendecker (Descobridors del món), però Bröhm va dir aquest dilluns que les discussions sobre un canvi de nom estan en curs sense que una decisió sigui imminent. Bröhm, a més, va dir que la discussió no té res a veure amb la situació al Pròxim Orient i que s’havia iniciat ja a principis de l’any.

El record de l’Holocaust

Notícies relacionades

Anne Frank va néixer a Frankfurt (centre d’Alemanya) en una família jueva. El 1933, després de l’arribada dels nazis al poder, la família va fugir a Holanda, on, després de la invasió alemanya, va estar amagada entre el 1942 i el 1944. Durant aquells anys Anne Frank va escriure un diari que es convertiria posteriorment en un els llibres més llegits del món.

Anne Frank va morir el 1945 al camp d’extermini de Bergen-Belsen, mentre que el seu pare va sobreviure a l’Holocaust i va publicar el seu diari després de la guerra.