Impacte de la guerra palestino-israeliana
Onada de protestes a Alemanya per un pla per treure el nom d’Anne Frank a una escola bressol

Els plans de la localitat de Tangerhütte (est d’Alemanya) de treure el nom d’Anne Frank a una escola bressol han desencadenat una onada de protestes al país a la qual es van afegir diverses organitzacions com el Comitè Auschwitz o la Societat Germanicoisraeliana.
En un comunicat emès per les autoritats de la ciutat, s’afirma que de moment la decisió de donar un nou nom a l’escola bressol no està en l’ordre del dia i expliquen que la idea forma part d’una sèrie de canvis que estan planejats i que es volien il·lustrar amb un nou nom.
El president de la Societat Germanoisraeliana de Magdeburg (est del pais), Tobias Krull, ha dit que un canvi de nom seria un senyal equivocat just en moments de creixent antisemitisme.
El president del Comitè Auschwitz, Christoph Heubner, per la seva banda va dirigir una carta oberta a la ciutat en la qual afirmava que retirar el nom d’Anne Frank era una cosa «que només pot causar temors respecte al futur de la cultura del record».
Descobridors del món
La directora de l’escola bressol havia dit que la història d’Anne Frank com a jove jueva víctima de l’Holocaust era una cosa difícil de transmetre als nens, i l’alcalde de la ciutat, l’independent Andreas Bröhm, va afirmar que, si els pares i els empleats volien un altre nom, això havia de tenir més pes que consideracions polítiques.
Un diari regional havia informat que s’havia decidit canviar el nom d’Anna Frank pel de Weltendecker (Descobridors del món), però Bröhm va dir aquest dilluns que les discussions sobre un canvi de nom estan en curs sense que una decisió sigui imminent. Bröhm, a més, va dir que la discussió no té res a veure amb la situació al Pròxim Orient i que s’havia iniciat ja a principis de l’any.
El record de l’Holocaust
Notícies relacionadesAnne Frank va néixer a Frankfurt (centre d’Alemanya) en una família jueva. El 1933, després de l’arribada dels nazis al poder, la família va fugir a Holanda, on, després de la invasió alemanya, va estar amagada entre el 1942 i el 1944. Durant aquells anys Anne Frank va escriure un diari que es convertiria posteriorment en un els llibres més llegits del món.
Anne Frank va morir el 1945 al camp d’extermini de Bergen-Belsen, mentre que el seu pare va sobreviure a l’Holocaust i va publicar el seu diari després de la guerra.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- Tempesta judicial i política L’empresonament de Cerdán noqueja Sánchez, que no pot desviar el focus
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- L’empresonament de Cerdán Junts insta el PP a reunir-se amb Puigdemont si vol abordar una moció de censura a Sánchez
- Tall de llum Una avaria deixa 1.200 abonats sense electricitat durant tota la nit a Barcelona
- Investigació Detinguts dos homes a Las Palmas per les filtracions de dades sobre ministres