1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d’Exteriors croat, Gordan Grlic-Radma, ha demanat disculpes per intentar fer un petó a la seva homòloga alemanya, Annalena Baerbock, en un gest que al seu país han comparat amb el petó no consentit que l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales va fer a la futbolista Jenni Hermoso.

L’incident va tenir lloc dijous passat durant la foto de família que van fer als ministres d’Afers Exteriors de la UE i de països candidats reunits a Berlín. En el vídeo, que s’ha tornat viral, es veu com el ministre conservador croat primer dona la mà a Baerbock i després vol fer-li un petó, mentre ella enretira la cara amb expressió contrariada.

Grlic-Radman va intentar ahir justificar els fets i va dir que es va tractar simplement d’un gest d’amistat, tot i que va reconèixer que va ser «matusser» i va demanar disculpes. Mirna Zidaric, una periodista esportiva de la televisió pública croata HRT, ha comparat aquest intent de fer-li un petó a la ministra amb el que Rubiales li va fer a la boca a la futbolista Jenni Hermoso.

Notícies relacionades

«Fastigós, repugnant i inadmissible. Espero que tingui el mateix destí que Rubiales», va escriure Zidaric a Instagram. Rubiales, que va presentar la seva dimissió, ha sigut inhabilitat per la FIFA durant tres anys, i la fiscalia ha obert diligències contra ell per un suposat delicte d’agressió sexual.

«Fer un petó a les dones per la força és un acte de violència, ¿o no?», va comentar per la xarxa social X, abans Twitter, Jadranka Kosor, ex primera ministra conservadora de Croàcia. Baerbock va ser una de les personalitats públiques que va mostrar el seu suport a Hermoso. 

Temes:

Masclisme